За минулу добу на Закарпатті сталося 3 пожежі

4
0

економічні втрати від яких склали 85 тисяч гривень

Вогонь пошкодив 2 споруди господарського призначення та житловий будинок. Зафіксовано 1 неправдивий виклик підрозділів МНС. Здійснено 2 виїзди на гасіння пожеж, спричинених загоряннями сухої трави, економічні втрати від яких склали 20 тисяч гривень та один виїзд на ліквідацію аварій. Під час гасіння пожеж врятовано матеріальних цінностей на 60 тисяч гривень. Сьогодні найбільш складна пожежна обстановка на Мукачівщині, де виник 21 відсоток всіх обласних загорянь минулого тижня. Найчастіше пожежі стають наслідком необережного поводження з вогнем, від цієї причини виникла четверта частина всіх загорянь минулого тижня.



З початку року на Закарпатті вже сталося 375 пожеж, тільки прямі матеріальні збитки від яких склали 2 мільйони 519 тисячі гривень. На пожежах загинуло 27 дорослих та 1 дитина, ще 17 дорослих та 1 дитину було травмовано. Під час гасіння пожеж врятовано 26 людей.



У зв’язку із зростанням кількості пожеж, загиблих та травмованих на пожежах, ГУ МНС України в Закарпатській області звертається до мешканців нашої області бути обачними у поводженні з вогнем та дотримуватися правил пожежної безпеки.



Пожежі:



27 травня о 03:50 на пульт зв’язку мукачівських пожежників надійшло повідомлення про загоряння у селі Бабичі. Тут за нез’ясованих обставин зайнялася саманна споруда господарського призначення. Оскільки пожежа виникла глухої ночі, то її помітили не одразу – тільки тоді, коли вогонь вщент охопив всю будівлю. До місця події було спрямовано пожежників з ПДПЧ-5 та ОПДПО міста Мукачевого, які погасили полум’я. Наразі встановлюється власник споруди, причини та обставини займання.



27 травня о 17:33 свалявські пожежники отримали повідомлення з села Стройне, де вогонь охопив одну з кімнат житлового будинку. За попередніми версіями пожежу спричинило коротке замкнення телевізора «Електрон-423», який знаходився в осередку пожежі. Для ліквідації загоряння, яке завдало прямих матеріальних збитків господарям на 2 тисячі гривень залучалися пожежники СДПЧ-9. Завдяки їх зусиллям у вогню вдалося відстояти матеріальних цінностей на 60 тисяч гривень.



27 травня о 17:58 по телефону «101» повідомлення про пожежу в селі Теребля отримали тячівські пожежники. На допомогу людям було одразу спрямовано два пожежні автомобіля - СДПЧ-8 та місцевої пожежної команди № 6 села Чумалево, які ліквідували загоряння. У господарської споруди, яка зайнялася через необережне поводження з вогнем, пошкоджені стіни, дерев’яне перекриття та шиферна крівля. Полум’я також знищило близько 2 тонн сіна, яке знаходилося в будівлі.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також