За минулу добу на Закарпатті сталося 5 пожеж

3
0

Вогонь пошкодив автомобіль, дві квартири і три споруди господарського призначення

За минулу добу на Закарпатті сталося 5 пожеж, економічні втрати від яких склали 111 тисяч гривень. Вогонь пошкодив автомобіль, дві квартири і три споруди господарського призначення. Неправдивих викликів підрозділів МНС не зафіксовано. Здійснено один виїзд на гасіння сухої трави, економічні втрати від якого склали 10 тисяч гривень. Сьогодні найбільш складна пожежна обстановка на Ужгородщині, де виникло 32 відсотки всіх обласних загорянь минулого тижня. Найчастіше пожежі стають наслідком коротких замкнень та несправних електромереж, від цієї причини виникло 24 відсотки всіх загорянь минулого тижня.



З початку року на Закарпатті вже сталося 258 пожежі, тільки прямі матеріальні збитки від яких склали 1 мільйон 589 тисячу гривень. На пожежах загинуло 25 дорослих та 1 дитина, ще 11 дорослих та 1 дитину було травмовано. Під час гасіння пожеж врятовано 4 людей.



У зв’язку із зростанням кількості пожеж, загиблих та травмованих на пожежах, ГУ МНС України в Закарпатській області звертається до мешканців нашої області бути обачними у поводженні з вогнем та дотримуватися правил пожежної безпеки.





Пожежі:



13 квітня о 04:15 до оперативно-координаційного центру ГУ МНС України в Закарпатській області надійшло повідомлення з вулиці Капушанської про загоряння автомобіля `Мітцубіші паджеро спорт`, 2002 р.в. Вогонь охопив задній бампер, ліве крило, лобове скло та пошкодив електропроводку. Вгамували вогонь, підняті за тривогою, два відділення СДПЧ-1 по охороні міста Ужгород. Прямі матеріальні збитки складають близько 10 тисяч гривень. Для з’ясування причини пожежі залучено фахівців дослідно-випробувальної лабораторії, які наразі встановлюють причину займання.



13 квітня о 08:40 на пульт пожежного зв’язку надійшло повідомлення з селища Усть-Чорна, де вогонь охопив двоквартирний житловий будинок. До місця події було спрямовано рятувальників з місцевого окремого поста та пожежників з ППЧ-21 по охороні селища Дубове. Вогонь охопив суміжну між двома квартирами стіну та перекинувся на перекриття та дах будівлі. За висновками спеціалістів Державного пожежного нагляду пожежу запричинило неправильне облаштування димаря. Завдані вогнем збитки мешканцям квартир встановлюються.



13 квітня о 22:20 за сигналом тривоги знову ужгородські пожежники з ПДПЧ-2 виїжджали для гасіння вогню у село Оноківці, де полум’я охопило споруду господарського призначення. На даний час, з’ясувати чого саме загорілася будівля, поки не вдалося. Орієнтовні прямі збитки від загоряння склали близько 300 гривень.



13 квітня о 22:41 чергове повідомлення про пожежу в надвірній споруді надійшло з села Сімер Перечинського району. Щоб вгамувати вогонь, до його гасіння було залучено чергову варту СДПЧ-15 по охороні міста Перечин. Вогонь суттєво пошкодив будівлю, завдавши чималих збитків господарям. Причина займання споруди встановлюється.



14 квітня о 01:35 мукачівські пожежники з ОПДПО та ПДПЧ-5 виїжджали на допомогу до селища Чинадієво, де вогонь охопив господарську споруду. Осередком пожежі стало горище будівлі, внаслідок загоряння в ній пошкоджене перекриття та покрівля. За попередніми даними до пожежі найбільш імовірно призвело коротке замкнення електромережі.





Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також