За минулу добу на Закарпатті сталося 8 пожеж

3
0

загинула одна людина

Економічні втрати відпожеж склали 84 тисячі гривень. На пожежах травмовано 1 людину, яка померла в лікарні внаслідок отриманих термічних опіків. Вогонь пошкодив 2 житлових будинки, 2 споруди господарського призначення, літню кухню, навіс з сіном, металевий вагончик та дачний будинок. Зафіксовано 3 неправдивих виклики підрозділів МНС. Здійснено 3 виїзди на гасіння сухої трави, економічні втрати від яких склали 30 тисяч гривень. Сьогодні найбільш складна пожежна обстановка на Мукачівщині, де виникло 27 відсотків всіх обласних загорянь минулого тижня. Найчастіше пожежі стають наслідком необережного поводження з вогнем, від цієї причини виникло 19 відсотків всіх загорянь минулого тижня.



З початку року на Закарпатті вже сталася 241 пожежа, тільки прямі матеріальні збитки від яких склали 1 мільйон 513 тисяч гривень. На пожежах загинуло 25 дорослих та 1 дитина, ще 10 дорослих та 1 дитину було травмовано. Під час гасіння пожеж врятовано 3 людей.



У зв’язку із зростанням кількості пожеж, загиблих та травмованих на пожежах, ГУ МНС України в Закарпатській області звертається до мешканців нашої області бути обачними у поводженні з вогнем та дотримуватися правил пожежної безпеки.



Пожежі:



7 квітня о 07:56 мукачівські рятувальники отримали повідомлення про пожежу у селі Кузьмино Мукачівського району, де вогонь через коротке замкнення електромережі охопив дах житлового будинку. Швидкому поширенню вогню по всій площі перекриття сприяло чотири центнери сіна, які господарі зберігали на горищі. На допомогу людям було надіслано два відділення пожежників з СДПЧ-4 та ОПДПО, які спинили вогонь. Однак не обійшлося без втрат – у будинку пошкоджено покриття, а господарі позбулися речей, які зберігали на горищі. Прямі матеріальні втрати від полум’я складають майже 10 тисяч гривень.



7 квітня о 12:22 дзвінок до оперативно-рятувальної служби за номером «101» сповістив про вогняне лихо у селі Буківцево Великоберезнянського району. За поки нез’ясованих обставин тут спалахнула літня кухня, яка попри всі зусилля пожежників з СДПЧ-16 фактично залишилася без даху. Прямі матеріальні збитки господарів та причина займання встановлюються.



7 квітня о 15:43 рахівські пожежники отримали повідомлення про загоряння на вулиці Вільшанській у районному центрі, де на одному з обійсть загорілася господарська споруда. Пожежники з ПДПЧ-3 ліквідували вогонь перш ніж він зумів суттєво нашкодити господарям, обмеживши їх втрати тисячею гривень. Полум’я пошкодило покрівлю та одну з стін споруди. Чому саме з’явився вогонь у даному випадку поки з’ясовується.



7 квітня о 16:04 до місця виїжджали пожежники з СДПЧ-13 по охороні міста Іршава. Про вогонь у споруді господарського призначення в селі Малий Раковець їх сповістили за номером «101». Полум’я охопило горище будівлі, де зберігалося 3 тонни сіна, відтак пожежа швидко набрала обертів, нищачи покрівлю та перекриття споруди. Пожежники спинили вогонь, однак несправність електропроводки, яка призвела до короткого замкнення, обернулася шкодою для господарів у три тисячі гривень.



7 квітня о 16:50 тячівські рятувальники отримали повідомлення про вщент охоплений вогнем дерев’яний дачний будинок у селищі Солотвино. Вогнеборці з місцевої пожежної команди МПК-3 ліквідували вогонь, але через запізніле повідомлення про полум’я у пожежників не залишилося жодного шансу щоб врятувати будинок. Прямі матеріальні збитки та причина, яка призвела до такої нищівної пожежі встановлюється.



7 квітня о 23:50 оперативно-координаційний центр ГУ МНС України в Закарпатській області отримав повідомлення про займання у селищі Чинадієво, де вогонь охопив житловий будинок. Власник оселі від отриманих опіків помер в реанімаційному відділені Мукачівської ЦРЛ. Причина пожежі встановлюється.



Надзвичайні події:



7 квітня о 18:40 до оперативно-координаційного центру ГУ МНС України в Закарпатській області надійшло повідомлення про виявлення вибухонебезпечного предмету (попередньо артилерійського снаряду) часів Другої світової війни на вулиці Головна у місті Ужгород. Для вилучення та знешкодження ВНП направлено піротехнічний розрахунок аварійно-рятувального загону спеціального призначення.




Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також