За минулий рік 967 закарпатців виїхало жити за кордон

5
2

Днями, міграційна служба Закарпаття проаналізувала статистику міграції за минулий рік та перші два місяці 2017 року.

Так, за її підсумками, у 2016 році в краї було видано майже 12 тисяч паспортів громадянина України у вигляді ID – картки, а з початку цього року – понад 4 з половиною тисячі. Біометричний закордонний паспорт отримали майже 112 з половиною тисяч закарпатців. Це на 20 тисяч більше у порівнянні з попереднім роком. 

До речі, 976 закарпатців оформили виїзд на постійне місце проживання в країни далекого зарубіжжя. Раніше Мukachevo.net повідомляло, що найпопулярнішими країнами для еміграції наших краян є Угорщина, Чехія та Ізраїль.

Наразі на обліку Головного управління перебуває 2471 іммігрантів та 1515 іноземців, документованих посвідкою на тимчасове проживання. Більшість із  цих іноземних громадян знаходиться на території Закарпаття у зв’язку з навчанням та у зв’язку з возз’єднанням сім’ї з громадянином України. 

 

Коментарі

Ц
Центровський

Я би тоже смотав у Австрiю або Голландiю. Скоро так i буде. Мушу якось платили за газ 3000 гривнiв у мicяць. Сала Украiнi.

М
Мукачівець

Офіційні цифри стосовно виїхавших за кордон разів у 10 зменшені. На заробітки за кордон виїхало біля 100.000 закарпатців. Ще трішки інфи: кожний восьмий має угорський, руминський або словацкий паспорт. Слава Україні!!!!

Читайте також