За минулий рік на Закарпатті було усиновлено 30 дітей

5
0

З них двоє — громадянами зарубіжних країн

Сьогодні, 1 лютого, в Ужгородськомупрес-клубі відбулося засідання на тему: «Перспективи національного усиновлення». Із журналістами зустрілися керівник Служби у справах неповнолітніх ОДА Світлана Якімеліна та директор Чинадіївського дитячого будинку Світлана Софілканич.

Донедавна питаннями усиновлення дітей позбавлених батьківського піклування займалося Міністерство освіти України, а відповідно і управління з питань освіти та науки. Починаючи з минулого року були внесені зміни до відповідного законодавства України і ці функції було передано Службі у справах неповнолітніх на місцевих рівнях, а на загальнодержавному рівні було створено новий урядовий орган — Державний департамент з усиновлення і захисту прав дитини.

За словами Світлани Якімеліної, станом на 1 січня 2007 року на обліку Служби у справах неповнолітніх Закарпатської ОДА перебуває 1466 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. Водночас, на Закарпатті за минулий рік було усиновлено 30 дітей, з яких 2-є були усиновленими громадянами зарубіжних країн.. До слова, до 1 вересня 2006 року в Україні діяв мораторій на усиновлення дітей іноземцями через те, що тривав процес передачі документів із Міністерства освіти — новоствореному департаменту. Також за минулий рік відбулося 30 внутрішньо-сімейних усиновлення, коли хтось із подружжя, приміром, при повторному шлюбі хоче усиновити дитину іншого члена подружжя.

ЗІА "ПРОСТІР"

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також