За неправомірні вчинки необхідно відповідати,

3
0

навіть якщо вчинені вони були майже два роки тому!

         Історія відбувалась в зоні діяльності Виноградівської митниці ще в 2006 році. Через пункт пропуску “Лужанка” митного поста “Астей” та пункт пропуску “Вилок” з метою вільного використання було ввезено 4 легкових автомобіля громадянином України: “TOYOTA RAV4”  2006 р., “Toyota Land Cruiser100” 2006 р., “TOYOTA LC400” 2005 р., “Toyota Land Cruiser” 2006 р. 

         При ввезенні на митну територію України громадянин  подав  доручення двох осіб на придбання та переміщення в Україну цих транспортних засобів, рахунки щодо купівлі-продажу, що були укладені між нашими співвітчизниками та іноземними фірмами. 

          Цього ж року на Виноградівську митницю надійшов лист Кучурганської митниці, з інформацією Місії Європейської комісії по прикордонній допомозі Молдові та Україні щодо ввезення в Україну вищезгаданим громадянином  транспортних засобів із заниженням вартості  на підставі зфальсифікованих рахунків.

 

           З метою підтвердження чи спростування виниклих підозр та висновків експерта Місії, митниця направила запити в Австрію/Німеччину через ДМСУ та НЦБ Інтерполу в Україні щодо перевірки фактичного існування компаній. 

              На даний час, Виноградіська митниця отримала інформацію щодо фірм та всіх необхідних документів, котрі були подані до митного оформлення...

             Наш сапіввітчизник порушив статті 352 та 355 Митного кодексу України, шляхом подання документів, що містять неправдиві дані щодо продавця та фактурної вартості транспортних засобів. Вартість легкових автомобілів, що були переміщенні в 2006 році через митний кордон України з приховуванням від митного контролю та з врахуванням податків і зборів, становить 1564794,09 грн. 

         На підставі матеріалів порушено кримінальну справу, повідомила головний інспектор зв’язків з громадськістю Любов Кузик.                                                                 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також