За останні два тижні в Ужгороді не було жодного хворого на менінгіт

14
1

Про це повідомив начальник відділу охорони здоров'я Ужгородської міської ради Василь Решетар.

За його словами, станом на сьогодні, 27 вересня, нових випадків менінгококової інфекції не виявлено, а останній випадок, зафіксований медиками - 13 вересня.

— Для розірвання механізму передачі збудника інфекції було запроваджено комплекс протиепідемічних та дезінфекційних заходів: вологе прибирання приміщення класу з використанням дезінфекційних засобів, багаторазове провітрювання, опромінювання приміщення УФ та бактерицидною лампами. Також своєчасно організовано проведення епідрозстеження вогнищ менінгіту як за місцем проживання, так і за місцем навчання хворих, - передає Ужгородська міська рада.

Нагадаємо, інкубаційний період інфекції - від 2 до 10 днів, а хворі з явними клінічними проявами захворювання (менінгококовий назофарингіт, менінгіт, менінгококцемія) заразні лише у період перебування збудника менінгококу на слизовій носоглотки, а саме в перші дні початку захворювання.

Коментарі

СК
Степан Крук до Адміна!

Випадків хвороби на менінгокок не існує в природі! Бо менінгокок - це мікроорганізм, котрий викликає МЕНІНГІТ! Будьте такі добрі, виправтесь!

Читайте також