За останній місяць закарпатська прокуратура притягла до відповідальності 8 хабарників

2
7

Про це пише прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Завдяки вжитим прокуратурою області заходам, у тому числі проведенню координаційної наради керівників правоохоронних органів, значно активізовано діяльність правоохоронців у сфері протидії корупції. Лише у січні поточного року до кримінальної відповідальності за вчинення корупційних правопорушень притягнуто 8 осіб, з яких трьох, на час досудового розслідування відсторонено від займаної посади, ще одного звільнено. 

До суду для розгляду по суті спрямовано вісім обвинувальних актів щодо 8 осіб про вчинення корупційних злочинів, з яких 5 - пов’язані із одержанням неправомірної вигоди, 3 - щодо привласнення бюджетних коштів.      

У закінчених кримінальних провадженнях до кримінальної відповідальності притягнуто двох посадових осіб органів місцевого самоврядування, 4 – посадові особи інших органів державної влади,  одного державного службовця та одну особу яка тимчасово виконувала організаційно-розпорядчі функції.

Зокрема, галузевим відділом прокуратури області затверджено та передано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою мисливствознавця державного підприємства «Берегівське лісове господарство» в одержанні від мешканців району неправомірної вигоди  по 100 дол. США за здійснення впливу на службових осіб Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства щодо видачі посвідчень мисливця.

Також,  в січні,  прокуратурою до суду скеровано і обвинувальний акт щодо начальника філії «Виноградівський Райавтодор», який звинувачується у одержанні від мукачівця неправомірної вигоди в розмірі 23 500 грн., за надання в користування (оренду) спецтехніки для укладки асфальту-бетону «Каток дорожній».

Закінчено і досудове розслідування стосовно викладача Мукачівського державного університету, який одержав від студентів неправомірну вигоду в розмірі 4600 грн., за успішну здачу іспиту. Його вже також направлено до суду з обвинувальним актом.

Прокуратурою затверджено та передано до суду і обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою головного бухгалтера Чорнопотіцької сільської ради Іршавського району, яка привласнила бюджетні кошти.

Обвинувальний акт стосовно голови дільничної виборчої комісії в с.Н.Апша Тячівського району, який підозрюється в розтраті бюджетних коштів в сумі 3200 грн,  також направлено до суду.

Завідувач дитячим дошкільним навчальним закладом с.Ключарки Мукачівського району, яка також обгрунтовано підозрюється у привласненні бюджетних коштів постане перед судом – обвинувальний акт стосовно неї вже в суді.

Робота на вказаному напрямі триває.

Коментарі

СН
сроків не мож давти

Україна не зможе прокормити стільки зеків,а тюрмі щей безплатна медицина, макарони, лафа короче, мечта пенсіонера.

ДМ
до мукачівської прокуратури

До яких пір в мукачівському аграрному коледжі буде знаходитися фальшиводипломниця Балаж Надія? Вже й вирок суду по цій кримінальній справі №303/682/14-к від 23 січня 2015 року, опублікований на сайті мукачівського суду в єдиному реєстрі судових рішень(суддя Пак М.М.) Складається враження, що кримінальну справу Балаж Надії прокуратура хоче приховати.Чи може не хочуть втратити щедрого гаманця? Може візьмете її на роботу, в прокуратуру, бо ви й самі такі, як вона.

В
Василь

А голова селища Чинадієво теж був затриманний за хабар Вовчанським В. і що ? Вовчанського звільнили, а хабарник і досі працює.

В
Василь

А після того як їх піймають на хабарях, запрошують працювати в мукачівський міськрайсуд.....як наприклад бувший хабарник Федорко М. який і досі працює в суді! До того як його зловили на хабарі працював теж у суді, а ще раніше був засуджений і звільнений із міліції....ось так поступають із хабарниками!!!!!!!!!!!!!!

І
іван

дись читав що за прошлий рік в області жодний хабарник не отримав реального тюремного строку, оце показуха. В принципі, там була більшість ліваків, бо реальні хабарники і корупціонери, то як мінімум керівники лікарень, вузів, силових структур, а вже потом їх підлеглі. То є реальна картина.

П
правда

Прокуратура самий корумпований орган в Україні! вони наділені пшонківсько-портновським КПК невластивими функціями, чим нівелюється принцим "стримування і противаг". Чи може один прокурор через кабінет викрити іншого прокурора на хабарі - ні. Далеко підем з даним КПК та законами до нього. Нинішну владу цей закон влаштовує, оскільки її чекає та сам участь як і Януковича та К, але вони не враховують, що не така прокуратору буде розслідувати їхні діяння. Слава Україні!!! Банду геть!!!

В
вася

А відносно працівників прокуратури нічого нема????????вони найбільші хабарники!!!!!!

Читайте також