За останній тиждень закарпатських браконьерів ловили 33 рази

8
0

Одним із підготовчих етапів до ефективної рибоохоронної роботи в період нересту, є узгодження дії всіх правоохоронних та природоохоронних структур, громадських організацій зацікавлених в охороні рибних багатств нашого краю. Те , що ці підготовчі заходи були проведені на високу і відповідальному рівні свідчать події останніх тижнів на Закарпатті (затримання електровудичників, порушників по незаконному "гравійному бізнесі" і т.п.). Не став виключенням і останній тиждень.

Так, 16.08.2011 року від рибалок надійшла інформація проте, що на р.Тиса навпроти с.Теково Виноградівського р-ну, група людей відпочиваючи використовує для ловлі риби не тільки вудочки , але і "сітки-плутанки". Перевіряючи вказану інформацію, державними інспекторами рибоохорони Палько В.В., Іштванфі А.А., Генцій А.К. було підтверджено факт порушення правил рибальства. Мешканець м.Виноградів гр.Продан Ю.Ю., приїхавши з друзями на р.Тиса, для страховки вдалої рибалки на вудочки вирішив встановити "сітку-плутанку". Сітку у порушника вилучено матеріали справи направлено в Виноградівський районний суд для прийняття рішення.

17.08.2011 року інспекторами рибоохорони Бочкор І.І., Корда С.Ф. та працівниками Ужгородського МУВГ Матьовка Ю.Ю., Гасич І.І.,проведено обстеження водних об'єктів та гідроспоруд в межах Перечинського району. В ході роботи було також затримано 4 неповнолітніх поблизу с.Сімер, що проводили лов риби з використанням "сіток-екранів". Результатом профілактики стало повернення риби (підуст, марена, головень) у природне середовище, а сітки було знищено на місці.

18.08.2011 року гр. Лепеш А.І. та Огородник І.О.(жителі м.Свалява) вирішили на р.Латориця близько 20.30 год. встановити "перетяжку". Під час її вибирання їх і затримали державні інспектори рибоохорони Меденцій І.І., Бауман О.О. Риби у порушників не виявлено. Матеріали справи підготовлено для передачі в Свалявський районний суд (передбачена відповідальність за ст..85.ч.4 КУпАП… штраф в сумі від 340грн. до 680грн).

Всього за останній тиждень інспекторами рибоохорони викрито 33 порушення правил рибальства, вилучено 10 заборонених засобів лову, накладено 1650грн. штрафу, проведено 3 рибоохоронних рейди.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також