За півдня в зоні .РФ запрацювало майже пів тисячі сайтів

10
0

У російському національному кирилічному домені .Рф, що почав роботу в штатному режимі у вівторок, 25 травня опівдні, вже до вечора першого дня стали доступні 476 сайтів

Про це розповів член ради Координаційного центру національного домену мережі інтернет Юлія Овчиннікова, повідомляють РИА Новости.

Вона уточнила, що серед сайтів, що почали роботу в новому домені, числяться, зокрема, яндекс.рф і секс.рф.

Як раніше повідомлялося, перші два сайти в зоні Рф стали доступні користувачам 13 травня - це сайти президента .РФ і уряду РФ.

Російський національний кириличний домен вищого рівня офіційно отримав позначення РФ 5 листопада 2008 року в рамках 33-ої конференції ICANN у Каїрі. Остаточне делегування домену було вироблено 22 квітня 2010. Координаційний центр призначений адміністратором домену.

Росія стала першою країною з нелатинським алфавітом, що отримала країнний домен на національному алфавіті. Наприкінці минулого року почалося пріоритетне резервування доменів у зоні .Рф для органів державної влади і компаній - власників зареєстрованих товарних знаків. Його планувалося завершити навесні, проте пізніше було ухвалено рішення змінити правила пріоритетного резервування, і воно було продовжено до осені 2010 року. Надалі зареєструвати кириличне доменне ім'я зможуть усі бажаючі. Зараз у зоні РФ зарезервувати вже більше 12 тисяч адрес.

За прогнозами Міністерства зв'язку і масових комунікацій, до кінця 2010 року кількість інтернет-сайтів в кирилічному домені може скласти 25-50 тисяч. Згодом в зоні. Рф планується створити державну електронну пошту для спілкування громадян з держорганами.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також