За польською візою закарпатці тепер можуть їхати до Івано-Франківська

10
0

Івано-Франківськ став першим українським містом, де Польща відкрила в суботу пункт прийому візових анкет, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода. Він обслуговуватиме жителів Івано-Франківської, Закарпатської і Чернівецької областей.

 

За словами голів Івано-Франківської обласної держадміністрації Михайла Вишиванюка та обласної ради Олександра Сича, «це дружній жест Польщі щодо України» і «важлива для Прикарпаття подія», адже багато мешканців краю мають родичів у Польщі чи виїжджають у справах до цієї країни і зацікавлені у спрощенні процедури оформлення віз.
 
Відтепер людям не доведеться їздити до консульства у Львові, відповідні документи можна буде здати у візовому пункті за додаткову плату – 19,5 євро. У центрі облаштовано одинадцять вікон, окреме – для людей з обмеженими можливостями.
 
Тендер польського МЗС на провадження діяльності з візової підтримки в Україні виграла індійська фірма VFS Global, яка працює у цій сфері в більш як півсотні країн.
 
За словами генерального консула Польщі у Львові Ярослава Дрозда, Івано-Франківськ вибрали тому, що тут відчувається сприяння влади, а досвід роботи цього центру використовуватиметься в наступних містах.
 
Урочисте відкриття центру прийому візових анкет в Івано-Франківську приурочили до свята незалежності Польщі. У неділю з цієї ж нагоди в обласному центрі Прикарпаття виставу «Солодкі роки 20, 30…» покажуть артисти театру імені Ванди Семашко з польського міста Жешув.
 
На наступному тижні візовий пункт відкриють у Львові, наступного місяця – в Тернополі, Рівному і Луцьку. А загалом в Україні до весни наступного року створять 14 таких установ.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також