За попередніми даними на виборчі дільниці Мукачева прийшло 55,5 відсотків виборців

13
0

У Мукачеві проголосувало 55,5 % виборців, а саме 34 тисяч 513 громадян. Наразі на виборчих дільницях приступили до підрахунку голосів.

Цьогорічні вибори на Україні,  вперше проходять із застосуванням реєстру виборців. Та саме списки виборців стали однією з проблем виборчого процесу та приводом до нарікань з боку городян. Як засвідчив перший тур виборів, за основу для реєстру взяли застарілі списки із парламентських виборів минулих років. Та не зважаючи на зміни, внесенні під час першого туру, на другий тур виборів дільниці отримали списки у яких не були внесені зміни.

Найбільша активність виборців у Мукачеві спостерігалася з 13 до 17 години. Адже більшість закарпатців – віруючи люди, тож з ранку у неділю --  завітали до храму, лише після того, як скінчилася служба, пішли обирати президента. На 12 годину у Кольчині проголосувало лише 10 %  виборців, та на 20.00 – явка склала понад 51 %. “У с. Кольчино на виборчій дільниці №40 із 2 тисяч 293 виборців проголосувало 1 тисяча 332, – розповідає телефоном секретар комісії Ірина Чубарко. – Порушень не зареєстровано. Наразі комісія приступила до підрахунку голосів. До 48 виборців, яких віднесено до категорії інвалідів або громадян похилого віку, члени комісії виїжджали додому”. Цікаво, що найстарший виборець на цій дільниці – заслужений художник України Ілля Бровдій, якому виповнилося 92 роки, прийшов голосувати на дільницю. Хоча під час першого туру виборів Президента, Ілля Ілліч занедужав і був змушений голосувати на дому.

Станом на 20.00 по ТВО№ 72 проголосувало 55,44% з них 2866 –вдома. Всього 94207 осіб. По Рахову проголовувало 37048 , що становить трохи більше 53%. Ніяких інцидентів, як зазначили у ТВК372 не зафіксовано.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також