За січень екологи оштрафували 209 осіб

15
1

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища відділу екологічного контролю та радіаційної безпеки в пунктах пропуску через державний кордон та в зоні діяльності митниць призначення та відправлення Державної екологічної інспекції в Закарпатській області за січень 2011 року перевірено 16530 транспортних одиниць, здійснено екологічний контроль вантажів загальною вагою 1093,859 тис. т та радіологічний – 483,013 тис. т.

Впродовж місяця через порушення вимог постанови Кабінету Міністрів України від 22.12.10р. №1183 “Про затвердження переліків товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню та обсягів квот  у 2011 році” держінспекторами було затримано 7 транспортних засобів з вантажем “холодильне обладнання”, “косметичні засоби в аерозольній упаковці”, “обладнання для кондиціонування”. З них - один повернуто відправнику в Угорщину. В зв’язку з невідповідністю вимогам постанови  Кабінету Міністрів України від 20.06.95р. №440 “Про затвердження одержання дозволу на виробництво, зберігання, транспортування, використання, захоронення, знищення та утилізацію отруйних речовин, у тому числі токсичних промислових відходів, продуктів біотехнології та інших біологічних агентів» затримано 4 транспортні засоби, що перевозили свинець чорновий в блоках. Через невідповідність вимогам постанови Кабінету Міністрів України від 13.07.20р. №1120   “Про затвердження Положення про контроль за транскордонними перевезеннями небезпечних відходів та їх утилізацією/видаленням і Жовтого та Зеленого переліків відходів”  було затримано  та повернуто в Словаччину та Угорщину 4 транспортні засоби, що перевозили автомобільні шини, які  вже були у використанні.

Всього протягом січня за порушення вимог природоохоронного законодавства до адміністративної відповідальності було притягнуто 209 осіб на загальну суму штрафів 12,733 тис. грн., які стягнуто в повному обсязі.

Коментарі

М
Маша

Ох і роботяги! Ох і грошенят державі від іх діяльності перепало! А скільки собі в карман положили?

Читайте також