За спробу ухилення від сплати 183-х тисяч гривень

6
0

працівники Чопської митниці порушили кримінальну справу щодо громадянина України

Підприємець намагався незаконно ввезти на територію України пасажирський автобус марки `Volvo» 2001 року випуску, митна вартість якого була занижена з 60-ти до 20-ти тисяч євро. Якби неправдиві документи «пройшли» митницю, він зекономив би на митних платежах чималу суму.

До митного оформлення власник транспортного засобу подав Чопській митниці документи, згідно яких вартість придбаного автобуса становила 20 тисяч євро. Однак, під час здійснення митного контролю у кабіні водія інспектори виявили італійську експортну декларацію, згідно якої вартість `Volvo` становила 60 200 євро.

 Покупець автобуса зізнався митникам, що домовився з продавцем про оформлення фіктивного рахунку, за яким вартість покупки становила 20 тисяч євро. Документи на цю суму він подав для оформлення попередньої декларації і мав би сплатити 91 тисячу гривень митних платежів. При сплаті податків і зборів від реальної вартості автобуса ця сума становить 274 тисячі. Якби оборудка вдалася, підприємець зекономив би на податках державі 183 тисячі гривень.

 Натомість же отримав кримінальну справу. Оскільки громадянин України намагався незаконно перемістити через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, товар - автобус марки `Volvo`, шляхом подання митному органу України документів, що містять неправдиві дані, митницею прийнято рішення про порушення відносно нього кримінальної справи. `Volvo` 2001 року випуску вилучено до рішення суду, інформує Прес-служба Чопської митниці.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також