За стрічку про Лінію Арпада закарпатські журналісти здобули перемогу на кінофестивалі в Угорщині (ВІДЕО)

8
0

Стрічка про Лінію Арпада, над якою працював творчий тандем телеканалу «Тиса-1» - журналіст Гейза Ковач та оператор Томас Ваш, перемогла у категорії «Історичні документальні фільми» на міжнародному фестивалі в сусідній Угорщині, - повідомляє телеканал "Тиса-1".

У конкурсі взяли участь автори з 7-ми країн, які запропонували увазі журі понад 60 робіт. Із них обрали 22 найкращі кінострічки. Головний приз фестивалю здобув документаліст із Румунії.

Відзначились на фесті і закарпатці. Перемогу в категорії «Історичні документальні фільми» здобула стрічка про Лінію Арпада, над якою працював творчий тандем телеканалу «Тиса-1» - журналіст Гейза Ковач та оператор Томас Ваш.

Досліджувати тему почали близько 6-ти років тому, - каже автор, - спочатку суто з професійної цікавості, та згодом матеріалу назбиралось на цілий документальний фільм. На переконання Гейзи Ковача, Лінія Арпада – це пам’ятка, яку варто популяризувати, адже, як показує досвід Франції, Хорватії та Бельгії, подібна військова спадщина може стати справжньою туристичною родзинкою.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також