"За трійку": В Угорщині учня, який мало не вбив класного керівника, засудили до 5-ти років в'язниці

3
0

Суд засудив учня з угорського міста Дьєра, який серйозно поранив свого класного керівника, до п’яти років в'язниці.

Майже три роки минуло відтоді, як 17-річний студент технікуму інформатики під час одного з уроків вдарив ножем свою вчительку, яка поставила йому "трійку" за роботу. 51-річна жінка була доставлена в лікарню з травмами несумісними з життям, але, на щастя, після нападу вижила. Щодо нападника Андраша Г. сьогодні винесли вирок.

До суду підсудний прибув у костюмі в супроводі батьків. Суд засудив його до 5 років позбавлення волі за замах на вбивство, яке він має відбувати в колонії для неповнолітніх. Він також може вийти умовно-достроково після відбуття половини терміну покарання.

Як повідомлялося, 5 грудня 2019 року учень середньої школи Дьйор отримав трійку за попередню роботу з математики. Це його настільки засмутило, що він сказав однокласникам, що вдарить вчителя ножем. Однак цю заяву не було сприйнято всерйоз, адже він і раніше говорив щось подібне і навіть показував свій ніж. Утім під час уроку підліток підійшов до свого класного керівника зі спини та завдав їй кілька ударів ножем на очах у 26 однокласників.Однокласникам нападника вистачило присутності духу, щоб зупинити вбивство і вирвати у нього з руки 10-сантиметровий ніж.

З висновків експертів з’ясувалося, що Моніка Б., вчитель математики та фізики, отримала три ножові поранення: одне у лопатку, яке також досягло легенів. Інші два були поцілені в шию та груди, але жінка захищалася, тому лезо пробило її руку.

За словами прокурора, Андраш добре учився, був максималістом. Ні для нього, ні для його батьків було неможливо уявити, що він отримає оцінку гіршу за "четвірку". За словами адвоката Петера Фараго, очікування батьків були вищими за середні, і це могло змусити учня прийняти неправильне рішення. Він не хотів убивати свого вчителя і навіть не планував злочин, а просто хотів провчити його.

«Мені шкода за душевний і фізичний біль, який я завдав вчителю. Я шкодую про те, що зробив. Я вчинив злочин і повинен у цьому зізнатися», - зазначив сам Андраш під час суду.

Раніше поранена вчителька сказала, що спробує його пробачити, але на це потрібен час. За її словами вона не хоче, щоб її колишній учень потрапив до в'язниці, бо боїться, що той там загине. І зазначила, що Андрашу потрібна допомога, а не покарання. І лише про одне шкодує, що іншим учням також довелося спостерігати це жахіття.

Мати підсудного, Габріелла, раніше розповідала, що не помічала змін у поведінці сина за останні роки. Хоча визнала, що якби хлопець вчасно отримав психологічну чи медичну допомогу, цього можна було б запобігти.

Хлопець старанно вчився навіть під час процедури розгляду справи, достроково склав атестат з кількох предметів і хоче продовжити навчання в університеті і стати IT-інженером. Він проходить терапію і пройшов обстеження у кількох спеціалістів, щоб не допустити повторення подібного.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також