За тиждень на Закарпатті спіймали майже сотню пішоходів без світловідбиваючих елементів

9
11

Такі результати минулотижневих перевірок опублікували в пресслужбі патрульної поліції Закарпаття.

Впродовж минулого тижня патрульні зафіксували 93 пішоходів, які не використовували світловідбиваючі елементи у темну пору доби

  • 25-30 метрів — це відстань, за якої пішохід видимий для водія автомобіля з увімкненим ближнім світлом фар;
  • 130-150 метрів — це відстань, за якої видимий пішохід з флікером;
  • для водіїв, які їдуть з дальнім світлом фар, ця відстань сягає до 400 метрів.

Світловідбивачі є ефективним засобом підвищення безпеки руху. Вони призначені для відбиття світлового променя в бік джерела світла з мінімальним розсіюванням.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Д
Думка

Якби пішоходи ходили по тротуарах , то тоді б не було фатальних дтп на автошляхах. Але ж в Україні завжди щось не так , одвічний безлад і хаос у всьому. Тротуарів повсюдно немає тому , що кошти розкрадені . Країна вічного хаосу .

В
варіант

зняти відповідальність з шофера, кіть збив у темну пору пішохода без світлоповертального елемента. Но кіть шофер не пив. Тоди переб'ють скорінько пару тисяч люди (з атрофованим інстинктом виживання), і буде спокій. А сомарови Степанови - кіть не знаш як користуватися, то прибий собі клинцьом на голову ту стрічку і степлером на гузицю і черево! Аби тя видко боло і шофер спокійно до сім'ї приїхав. А тому, шо за світло туй вякав - купи си вілоньку, і буде тти щастя! Аинаписали правильно - бо ходять ги тилята неприязані, тому як і про худобу написали.

К
Кент

Нигда не буду х...ю на одежу ліпити, най ст на чоло наліплять.

К
Кент

Чому не матраци на капоти авто?

РМ
Розум має бути

Взагалі то, людей не ловлять, а затримують!!! На відміну від тварин. Їй- богу, оця безкінечна неграмотність , м'яко кажучи, неприємна! По суті... Проблема в тому, що у нас можна прийняти закон і забути про нього. Кілька років тому тому було прийнято рішення про світловідбиваючі елементи у Словаччині. І буквально за кілька днів люди вже носили флікери на одязі( рукавах, спині, капюшонах), на сумках , рюкзаках. У нас стрічки і навіть готові нашивки, підвіски продаються у магазинах, на сайтах. Однак, дуже слабка пояснювальна робота, байдужість громадян до свого життя, це ж не поліції треба, а нам самим! От і маємо те, що маємо.

ДС
До Степана

Відсутність у пішоходів світловідбиваючих елементів на одязі - це наразі якщо не головна проблема, то одна з головних насамперед для тих же пішоходів, а відтак і для водіїв. Думаю, чому це так, пояснювати не треба. Такі елементи можна купити у багатьох магазинах міста: Копійочка, Економ, Епіцентр, супермаркети, ринки і т.д. Вартість дуже незначна порівняно з життям і долею людини. Можна купити жилетку або елементи, які прикріплюються до одягу липучками.

НЗ
Не звикли

Та пак що ош їмавуть? Немаєме такого сохташу оби ходити-світитися ги тота ялинка на Різдво

С
Степан

Шановний NET ! Розуміючи важливість проблеми, хочу заявити що для простих громадян ваша публікація звучить як розкриття злочинів *...СПІЙМАЛИ майже сотню пішоходів...* нібито це головне для патрульної поліції,,,, Краще ви би опубліковали інформацію де можливо придбати світловідбиваючи елементи,як ними користуватись

С
Степан

Дебіли виключилисьте світло а теперь херньов страдаєте !

В
вадас

спіймали - то як на охоті получаєся їмавуть звірів. Влада дала ліцензію на отлов і пси такуй готові прислужити хазяїнові.Не на фронт же їм йти, там годні вбити, а туй спокуйно їмай собі "дичину" в своє удовольствіє

V
vvv

Ха! За тиждень - майже сто! Та хай стане патрульний ввечері на дорозі в якомусь селі (наприклад - Добронь, Червоне) то за один вечір місячну норму перекриють.

Читайте також