За виїзд на колії заарештовуватимуть, відберуть права і авто (ВІДЕО)

4
0

Водіям в рази збільшили штрафи за порушення правил перетину залізничних переїздів.

Відтепер за порушення правил перетину колій стягуватимуть від 340 до 425 гривень штрафу. Якщо водій ризикує їхати, коли вже лунає звуковий сигнал, то заплатить ще більше (850 -1190 гривень).

Злісним порушникам крім більшого штрафу (1275-1700 гривень) також загрожує адміністративний арешт, вилучення автомобіля та позбавлення права керування на строк до одного року.
 
Особливо суворо каратимуть водіїв автобусів, які перевозять людей. Їх можуть позбавити прав строком до трьох років.
 
До збільшення штрафів чиновників спонукала кривава аварія в Марганці
 
За безпеку на переїздах урядовці взялися після страшної аварії на Дніпропетровщині. Нагадаємо, на переїзді в Марганці загинули 38 людей, ще 9 померли в лікарні.
 
На жаль, кривава трагедія не навчила самих водіїв обережності. Працівники залізничних переїздів обурюються, що за 9 секунд, поки опускається автоматичний шлагбаум, перетнути колії встигають кілька автомобілів.
 
 
На неавтоматизованих переїздах ситуація ще гірша - водії просто виходять із авто, підіймають шлагбаум та їдуть собі далі перед потягом.
 
У Марганці таке зробити вже неможливо, оскільки після аварії переїзд зовсім перебудували. Тут з'явилися криті зупинки, пішохідні переходи та тротуари. Транспорт колії не перетинає - він рухається над ними мостом.
 
На державну програму безпеки на переїздах не вистачило грошей
 
Про безпеку на переїздах урядовці разом з "Укрзалізницею" написали цілу державну програму.
 
"Ми хотіли б на різних рівнях побудувати, щоб були тунелі, мости. Тоді швидкість можна було б збільшити. Але це дуже складно", - повідомив міністр інфраструктури Борис Колесніков.
 
На часі програма залишається на папері, адже грошей у цьогорічному бюджеті на різнорівневі переїзди не знайшлося.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також