Заарештований активіст Дорожнього контролю ображав даішників - МВС

13
0

Головне управління Міністерства внутрішніх справ в Одеській області заявляє, що активіст громадського проекту Дорожній контроль протягом 2 годин ображав інспекторів Державтоінспекції, які затримали його 12 лютого.

Про це сказано в повідомленні відділу зі зв'язків головного управління МВС в Одеській області.

"Під час спілкування з інспекторами водій ображав їх, і своїми діями провокував конфліктну ситуацію, що відбувалося протягом 2 годин", - сказано в повідомленні.

За даними ГУ МВС, о 05:10 водій автомобіля Mazda 626, зупиненого вночі 12 лютого в центрі міста - на перетині вулиць Преображенської і Новосельського (Приморський район), зателефонував на спецлінію 102, повідомивши про незаконну його зупинку працівниками ДАІ.

Інспекторами дорожньо-патрульної служби ДАІ з метою перевірки, дійсно, був зупинений вищезгаданий автомобіль, яким керував 27-річний житель Одеси.

Він відмовився виконувати вимоги працівників міліції та надати документи на право керування даним автомобілем.

Після повторних кількаразових вимог він все ж таки надав документи, при огляді яких було встановлено, що в документі на право керування автомобілем не проглядається прізвище особи, на яку воно виписане, через що водієві запропонували пройти в районний відділ міліції.

Водій відмовився виконати вимоги співробітників ДАІ. "Дану ситуацію вдалося вирішити тільки о 08:00, коли чоловік таки погодився пройти в Портофранківське відділеня міліції міста Одеса для проведення додаткової перевірки", - сказано в повідомленні.

Документ на право керування автомобілем для дослідження спрямований в науково-дослідний експертно-криміналістичний центр.

Як повідомлялося, в кінці січня активіст розмістив на сайті Дорожнього контролю відео, на якому інспектор ДАІ відмовився спілкуватися з ним українською мовою.

ДАІ звільнила свого співробітника, проте 12 лютого міліція затримала активіста Дорожнього контролю і Приморський районний суд Одеси засудив його до 5 діб адміністративного арешту (до 17 лютого) за відмову надати Державній автомобільній інспекції документи, що підтверджують право на керування автомобілем.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також