Заборонять їхати закордон: у Раді знову повертаються до боржників за комунальні послуги

5
7

Відповідний законопроєкт №3613 профільний комітет рекомендує прийняти за основу в першому читанні. Про це повідомляє інформаційне управління ВР.

Верховній Раді рекомендують обмежити боржникам по оплаті житлово-комунальних послуг виїзд за кордон.

“Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти за основу проєкт закону про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення порядку погашення заборгованості споживачів з оплати житлово-комунальних послуг №3613”, – зазначено в повідомленні.

Що передбачає цей проєкт:

  • обов’язкову реструктуризацію заборгованості населення, якщо вона перевищує суму, визначену урядом за кожним видом ЖК-послуг, станом на 1 жовтня 2020 року;
  • реструктуризацію пропонують терміном до 5 років за умови, що загальна сума платежів (поточних і платежів з погашення реструктуризованої заборгованості) не повинна перевищувати 25% доходів для субсидіантів і 20% – для пенсіонерів та інших осіб, які отримують будь-які види соціальної допомоги;
  • встановити певні тимчасові обмеження стосовно боржників. За рішенням суду можуть обмежити право виїзду за межі України, управління транспортними засобами, користування зброєю, полювання.

Коментарі

1
111

Молодці. Давно пора

М
Місний

А людям не хочуть нормальну зарплату дати, для початку?? а потом вводити всякі обмеження. Поробили комуналку, под Європу, а зарплати лишили бомжовські.

А
Андрій

Правильно зроблять.

К
кеке

Через несколько лет будут хаты отбирать, вот заживем

3
333

Дуже добре. Давно то треба було зробити.

К
К

Давно пора. Бо є із ума виживші мажори. На мерседесі дорогому їздить а комунальні не платить

Т
Троцкій

Якась маячня. Всі ЖКХ фірми не державні. Якщо боргує за воду, то не державі - комунальному підприємству Водоканал. Нехай Водоканал судом стягує борг. Причому тут держава?

Читайте також