Задля безпеки мукачівців до завершення ремонтних робіт призупинять експлуатацію будівлі кінотеатру Перемога

15
69

У місті посилюють безпеку в комунальних закладах.

Ті, які перебувають в небезпечному для перебування містян будуть ремонтувати та на період проведення робіт призупинять їх експлуатацію. Міська влада просить містян з розумінням ставитися до таких заходів – все це робиться заради безпеки відвідувачів. На черговому засіданні комісії техногенно-екологічної комісії та надзвичайних ситуацій Мукачівського міськвиконкому аналізували виконання рішення «Про проведення технічного обстеження стану будівель комунальної власності громади міста Мукачева». Так, протягом вересня незалежною експертизою було проведено технічне обстеження фізичного стану несучих конструкцій будівель з масовим перебуванням людей (портал будівлі гімназії та кінотеатр «Перемога») на предмет подальшої безпечної експлуатації.

Кінотеатр, який є у власності громади міста перебуває у небезпечному для перебування мешканців міста стані. Орендар, який більше 11 років його орендує за ці роки не проводив ремонтних робіт і як наслідок в будівлі в будь-який час може трапитися надзвичайна подія.

Експертизою встановлено, що для запобігання подальшого руйнування будівлі кінотеатру «Перемога» необхідно терміново виконати ремонтно-будівельні роботи для усунення недоліків. При цьому у висновку йдеться, що надійна та безпечна експлуатація будівлі можливо виключно після виконання ремонтно-будівельних робіт. На комісії визначено й перелік ремонтних робіт для запобігання подальшого руйнування та забезпечення нормальної експлуатації об’єкта з масовим перебуванням людей (кінотеатр «Перемога»). Так, необхідно відновити цоколь та стіни від порушень, відновити систему відведення з покрівлі дощових та талих вод, відновити поверхні вимощень від деформацій, видалити корозію на елементах даху та ряд інших не менш суттєвих зауважень.

На засіданні комісії одноголосно схвалено рішення, що для безпечної експлуатації будівель комунальної власності, яким є кінотеатр, необхідно усунути недоліки, які зафіксовано незалежною експертизою та визнано, що надійна і безпечна робота експлуатації будівлі можлива лише після виконання ремонтно-будівельних робіт. На період проведення ремонтно-будівельних робіт буде призупинена експлуатація кінотеатру «Перемога».

Лише після проведення ремонту, коли заклад стане безпечним для відвідувачів, він знову запрацює.

Орендар, враховуючи те, що будівля є пам’яткою архітектури місцевого значення, має виготовити проектно-кошторисну документацію на ремонті роботи та погодити її на засіданні архітектурно-будівельної ради при міськвиконкомі.

Також на комісії вирішено для безпечної експлуатації порталу та збереження архітектурної пам’ятки будівлі гімназії потрібно терміново виконати роботи із заміни основи і реставрації колони на підставі розробленої проектної пропозиції.

Довідково: комунальну будівлю кінотеатр «Перемогу» орендує з 2005 року приватний підприємець. Термін оренди згідно договору - до 2025 року. Підприємець сплачує за оренду 1416 метрів квадратних 9244 гривень, тобто 6,52 грн. за метр квадратний. За 11 років оренди кошти в ремонт комунального майна орендар майже не вкладав, інформує Мукачівська міськрада. 

Коментарі

А
Анонім

Мер 2 ляма зелених захотів, а йому тілько недауть вот і рішив пока прикрити лавочку з кіном.

М
Мукачівка

Та в пана Мера і пана Орендаря там свої тьорки. Кумувалися з Віктором Івановичем, а потім Шубець зробив шось не так і все. Треба згноїти чувака. Як згноїти? Лишити всього! Забрати ПЕРЕМОГУ скинути на ремонт фіговий та і всьо. А ви відвідувачі кінотеатру не помітили що там змінилося? Не помітили за період 15 років стільці нові? зміну криші? на балконі дивани, комфорт як вдома? Це нічого да? Скоро МАРВЕЛ нові фільми випустить, а Мукачево буде чекати піратку в інеті, бо ПЕРЕМОГА закрита. Там всьо нормально, мож би і відкрити відвідувачам.

Г
Галина

Цікаво, а М-студіо після цього теж закриють?

Б
Бровдій

Вважаю, що орендаря варто змінити,бо останній раз коли ходили з дівчиною на Сімку, то мала простудилась. Дуже там холодно та й дизайн як у будинку культури 90-их. Також оренда - сміхотворна. Всі мають платити по справедливості.

М
Мулідран

випадок показовий: немає бунту/заворушень чи хоч якоїсь протидії, а отже, ми, усі мукачівці - малфи бессловесні, так нам і треба, щоб клан нами вертів як хоче А ну, чи пропустить цензура?

Р
робот

Ремонт берегіаського моста для нас заробила Закарпатоптбакалія , щось занадто схожа схема )))

С
Сват

Гнати смоляка малого з мерського крісла,наглота завидівська.

М
Мукачівцю

Кто підписував оренду не має значення бо рішення приймалось сесією , а не одноосібно. А вот чому не змінювались умови оренди ( наприклад чому не проводилась індексація орендноі плати, не змінювались умови утримання орендованого майна) тобто чому влада діяла не в інтересах громади міста не порушуючи ці питання з 2005 року , ці питання вже до інших органів . На мою думку зря "няньо"почав ворушити цю купу. Але час покаже . Шкода що ця война призведе до одного. Крім як на всякі фестивалі ходити та бухати місцянам ніде буде піти відпочити .

Т
тайсон

нескажу де прячу

Ц
центр

лаболаторію шукають іще одну

АК
аль капоне

які ці чиновники мерзькі інтригани , хочуть боси подивитися чим все скінчиться? а скінчиться тим, що не дивлячись хто з ким був і розійшовся, в брутальний спосіб розправляються з тими, хто відійшов і не в одній упряжці, що скоро цій владі наперсточників прийде кінець, це уже не влада а сіцілійські розборки!

Ц
центр

провірять чи нема лаболаторії пельмені були а зараз в кінотеатрі

Ц
центр

фу фу

Р
Редакція

прочитала і підтерла...)))

М
Мукачівець

Аренда оформлена мером пітьовкою в 2005 році на 25 років на підставну особу шубця. Ціни на квитки піднімають, бо гривня обвалюється, а за аренду хочуть платити по старому. Це при тому зо місту перечислять 11000, а пітьовка з шубцем знімають в місяць 500000 гривень. В пітьовки завжди буде добре, а місто при такому підході жебраче. Чи Мукачево має все бути в аренді пітьовки і шубця за копійки?

Й
йовшко

та пак дома будете никати, йо

П
Петро

9400 грн за 1500 кв м? Кв.м майже 7 грн? Це всі так сплачували, в кого аренда комунального майна в центрі міста?

У
Учителю

Ну чому ж ні?Багато посадовців,депутатів,вчителів сидять на декілька стільцях. І нічого-виходить. А тут зась. Або лояльний і працюєш. Або нелояльний і не працюєш.

В
Вчитель.

Вибачте,але Шубець хотів сидіти відразу на двох стільцях. А так майже не буває.

Ж
Жора

таким образом скинут старого арендатора и назначат нового своего человека

С
Семен

Це розплата Шубцю за незалежну позицію М Студіо яка не хоче танцювати під дудку влади.

М
Міськвиконкомовець

Шубець не має ніякого відношення до суборенди. Суборенда з дозволу міськради і кошти прямо на рахунок міськради. Не робіть ви вже з нього такого демона.Хоча зрозуміло. Потрібно показати всім що буде якщо хтось голову при підніме.

ЛР
львівський рок

Дійсно чому не пишете про газопостачання, в росвигові така срака, нема третій день газу.

М
Мукачівець!

Збирайте народ - все місто обурене таким свавіллям. Якщо потрібно ми відстоємо наш кінотеатр!!!

РВ
Робіть висновки

Ну на тему оренди ще можна довго розмовляти. 9 тисяч це офіційно сплачені кошти, але є ще неофіційна сторона (друга сторона медалі) так як в договорах не завжди пишуть ту суму за яку дійсно орендуюсь. Наприклад я орендую в центрі міста магазин в договорі прописана сума 1 тисяча (одна тисяча) а сума оренди 15 тисяч. 14 тисяч я сплачую власнику в руки, щоб не платити податки це вигідно і мені і власнику який здає приміщення. Тому і тут нам показують офіційну частину яку сплачували в бюджет міста, але напевно ще є друга сторона яку ми не бачимо :)

Д
доСтадо

пан фінансист забув додати... в далекому 2005-му. Ти скажи як від того часу піднялися ціни на квитки з 15 грн до 70, може оренду став більше сплачувати?)

М
Ммм

Поки містом керують люди, які власною головою думати не вміють, а слухають няня, то місто напривеликий жаль не розвиватиметься. Ніхто і ніколи нічого не захоче відкрити в цьому місті путнього. Шкода лише молодь, якій в Мукачеві нема де провести вільний час, розвиватися... Владі лиш би торгово- розважальні цетри будувати( не ясно що в ним розважального, до речі). Цікаво чому ніхто не згадує будинок школяра, який так хотіли реконстуювати, що аж заглохли... Є купа обєктів, які слід вдосконалювати, ремонтувати, але цього ніхто не помічає, бо не так цікаво ремонтувати аварійні етажки, балкони яких скоро на голови поваляться, як бавитися у войнушки з так званими ворогами)

С
Стадо

а в 2005 это было почти 2 тыс у.е. ! и договор подписан тогда! и совсем не дешево!

ДЧ
до читати

Хвилює людей і оренда. Але ціну на оренду рішали ще в далекому 2005, Коли Балога був Губернатором а потім міністром, коли його друг Пітьовка був мером. Це були для них золоті часи коли вони мали змогу ставити мінімальні ціни на оренду, землі, квартири дома і т.д. Я думаю якюи Балогу цікавила оренда або стан кінотеатру то за столом переговорів можна владнати любі питання. Договір оренди можна перезаключити, вказати інші суми, домовитись про ремонт і все. Але Балога хоче не цього. Тому і відправив муніципальну поліцію, щоб мав змогу зі сторони подивтись на розвязку. Можна довго дискутувати на такі теми, але прикро те, що ми ведемо дискуцію на сайті, який на привеликий жаль контролює і є власником та людина про яку ми говоримо.

Ч
Читач

Знаєте що, так це результат конфлікту - вас хвилює саме це? Ви краще подивіться на яких умовах оренда - 9 тис за 1400 квадратів будівлі в центрі міста! Це памятка архітектури! Навіть якщо вона і не аварійна - орендар зобовязаний проводити профілактичні роботи. Скажіть коли останній раз за 11-12 років там реставрували фасад? коли вивіску міняли? коли ремонт в туалеті робили? коли навколо кінотеатру бруківку міняли? Зато ціни прямо як у столиці, особливо у день премєри. Та Щубець на суб-оренді додаткових приміщень більше 9 тис має. А решту тупо в карман кладе, чисто бізнес і чхати йому на вас усіх і мене разом з вами. Чи ви не згідні? Розкажіть як знижки студентам? пенсіонерам? Інвалідам? Знижок взагалі нема. Тому навіть якшо це розбірки - Балога правильно все робить!

Б
бобу

нулі дописуй тоді уже всюди!бо півтора гектара- то майже цілий центр!

1
111

Це все політичний фарс. Шубець зараз повинен спрацювати грамотно і нічого не боятися. Незалежного експерта з іншої області або ж з києва. Позов на муніципальну поліцію бо вбачаються дії "приватної поліції мера". І далі по ниточках до самого верху. Шубець знає стиль Балоги, тому є всі шанси прорахувати шо буде далі.

Ч
читач

Влада відповідає за безпеку, орендар зацікавлений у прибутках - це все нормально. Тільки обидві сторони повинні досягти компромісу і не рубати з плеча.

Б
боб

Платити 10тисяч за 14000 квадратів - це нормально. А як зробити ремонт - то хотять забрати. Люди смішно читати, відкрийте очі, власник кінотеатру дуже хитра людина.

М
Мукачівець

Це однозначно політична розправа. Міська влада притісняє підприємців, а іншим людям задурює голову бубликом. Якщо б будівля була дісно в аварійному стані (на що є величезні сумніви) то це можна було б зробити іншим шляхом, (наприклад завчасно попередити орендаря про проблему і подальше спільне вирішення її) а не робити з цього цирк з малопуційною поліцією і маріонеткою в обліку начальника, та ще й прикриватися безпекою для громадян. На місці підприємця: 1. Залучення незалежної експертизи, по проведенню оцінки несучих конструкцій. 2. Позов до суду за простій кінотеатру та відшкодування збитків. 3. Позов до суду на посадових осіб за виконання злочинних наказів. А на рахунок орендної плати то це було багато років тому і дозвіл та ціну затверджувала наша міська рада...В особі Б. Старшого

О
Оля

Є один плюс у тій ситуації - хоч побачимо скільки Петьовка набрав собі приміщень за ті роки. То вам не миролюбивий Золтан. Малий жосткий.

ПЗ
Прибирання зайвих

Читаючи ці коментарі смішно з ВПС всіх,ви всі такі наївні,дуже сильно всіх турбує хто в скільки платить,думаю то не має стосуватись кожного А пишу задля того щоб хоч трохи відкрити очі,невже ви думаєте що це все так просто ? Зміна влади вот і починають давити всіх,навіть своїх,так сказати зміна персоналу,противно навіть думати що далі буде

В
Вася

ШКОда що тут не можна писати правду!

П
просто

Шубець готовий з понеділка почати виконувати ремонтні роботи.......які всі правильні коли напудяться.......ганьба!!!!!!!!

Б
Блюк

Я откриву новий кінотеатр у Антаресі і так уже нико до мене не ходить і тот сопляк з своїми не школованими нич не зробить!

К
Козирь

Дуже гарно спрацьовано! Лише багато чого не доробили шоб виглядало більш правдиво шо дійсно там шось аварійне, могли вже підірвати або запалити!

ЧІ
Чубірко Іван

Я казав голосуйте за мене! Типирь позерати будете дома піратські копії! А я поїду в Ужгород авать Львів і вам совєтуву!

ДН
до нижнього

Ну я мав виду будуть коментарі які треба шоб прочитало суспільство. Як це правильно і т.д. Треба зробити картинку шо міська влада робить правельно :)

1
111

та не підуть коментарі правильні. А які будуть правильні одразу видалять.

7
756

До макс. який ти розумний,кажу не знаю шо ем би по......ти!!! А МІСТ НА ГІД,А НАБЕРЕЖНА ББІЛЯ ПОЖАРКИ ТЕЖ ІТВ СЕРВІС???ДОБРЕ ЩО НА ТОЙ ПАРК Є ГРОШІ І НА ФЕСТИВАЛІ ЯКІ ...... НЕНУЖНІ

ЯН
Я НЕ РОБОТ

Два питання: 1. Хто дав орендарю такі вигідні умови на власність яка належить громаді міста? 2. Де була комісія і міська влада ці 11 років?

М
Макс

Займаюсь бізнесом і орендую в центрі міста невеличке приміщення. Так я вам скажу за "кілька квадратів" я сплачую щомісяця більше 8 тис + плачу за комуналку. Так от їзжу на старенькому опелі. Щубець за увесь кінотеатр платить 9 тис? за 1400 квадратів? ви гонітє? і за 12 років не зробив капремонт? Що такий бєдний тіпа? На здоровенну Інфініті бабла хватає. Тому або хай платить як всі ми від 300 грн за квадрат, або хай іде і фільми крутить на своєму м-студіо. Бо інакше якась подвійна мораль. Стосовно того що влада не бачить багатоповерхівок... народ, а ви договір на утримання із мерією підписали? Колись були ЖЕКи, зараз ІТВ СЕрвіс - от туди скарги, у письмовому вигляді.

П
Петро

Кінотеатр є, і це добре. Але ходити в нього стрьомно - факт. Умови дуже слабенькі. Персонал хамський. Там явно щось треба міняти. Ясно, що власник попав під роздачу, але може прийде нормальний і зробить кінотеатр для людей, а не як у селі якомусь. Йсе Мукачево, а не Міжгір'я (не в обіду).

5
5986

Таку фахову експеризу могла зробити лиш один супер-пупер-спеціаліст міськвиконкому начальник відділу в УМГ, головний спец по кришам - п.Полончак.

М
Ммм

Цікаво хто йому віддав в оренду ту будівлю за 10000 грн?!)) як був свій то давали, а тепер вже то ужассс)))

5
565

Грошы вашы йдут на дорожки в парку перемоги. І не в податках діло.Останній абзац статті недоречний.При чому тут податок і ремонт???

В
Ваня

Все правильно роблять ...!!!

1
111

к коментатору ==== а никому вы там не нужны.и ничего сделано не будет!Делаеться только то что выгодно.Вот дорожки в парке это да это нужно "срочно",кинотеатр закрыть тоже "срочно", а вот вы тут со своей крышей,поверьте все равно им на вашу крышу что протекает.на мост ,на набережную возле пожарки. Это все не срочно!!!

П
податки

Тут кометуючим: як пересічний мукачівець я бачу багато чого робить влада і багато чого не робить. Але я не розумію одного, як оренда може бути всього 10 ти. грн за місяць??!!!!!! Хай би цей Шубець платив оренду нормальну, а за ці кошти можна мабуть не один дах відремонтувати б було. Має бути якась справедливість!

=
=====

по улице ПЕтефи 2........................,давно протекает крыша ...............и никому дела.......... нет.......,а сколько таких домов.??.Можно подумать в кинотеатр ,театр толпами люди ходят))))))полный аншлаг ,за такие зарплаты и пенсии простые работяги давно забыли что такое театр и поход в кино семьей,......единицы могут себе позволить....вроде бы все правильно,город приводят в порядок,радоваться надо.......но приводит в ужас сколько людей терпит холод,сырость,во многих квартирах зимой нет отопления,электрокамином много не нагреешь.В первую очередь привести в порядок надо крыши домов,аварийные жилые дома.Люди работают платят налоги ,а реально мало ,мало помогают людям.

!
!!!

На Матросова руйнується міст (скоро ями перестрибувати будемо)але це не ТЕРМІНОВО ,це почекає поки хтось не покалічиться.А тоді міськрада скаже що хотіли але не встигли зробити,або людина сама винна буде в тому що ями на мосту.

В
Вася

Шубець за 6,5 гривень орендує??? я хочу оренду за такі бабки. заберіть від прапора комунальний заклад. чого він має право за такі копійки орендувати?

9
988

Місто залишилось без кінотеатру (нехай тимчасово) , "міскрада" постаралася ДЛЯ МІСТА,ВСЕ ДЛЯ ЛЮДЕЙ!!!ПОСТАРАЛИСЯ!

2
222

так "переживають" за людей ,що не сплять, а думають що ще б загребсти під себе!!!

5
546

Да да не помішало би "деяким" особам пройтися і подивитися які умови у многоетажках,так як ДУЖЕ переживають за людей!!!!!!!!!!!!!!!!!

А
Андрей

А почему так званная городская комиссия по чрезвычайным ситуациям не засидает по многоэтажкам города которые почти все в аварийном состоянии находятся??? Что-то это все предвзято по кинотеатру!

СВ
Степан Васильович

Хай би ще й своє М-студіо відремонтували. Останній раз коли м був у гостях - ганьба стало за тєлєвідєніє такоє. Більше м не прийду.

5
542

про Кінотеатр ціла стаття.А про закриття Гімназії не сказали.тільки 1 речення?!!Там діти навчаються ,а як же БЕЗПЕКА???

1
132555

а ТУТ і не напишуть ні про який ремонт! У місті дуже багато будівель які дійсно потребуют ремонту.Але чомусь ...... цього НЕ помічає!!!

О
оренда

хай би цей орендар платив ринкову ціну за оренду кіно а не копійки як зараз. всі мають бути рівні на рівних умовах. я думаю міська влада дала цю інфу про оренду і ціну як тролінг)))

Р
Росвигово

А то що проблеми з газопостачанням в Росвигові чо не пише мукачево нет , вже 29 по 30 вересня, то нормально?????????

1
123123

123 - шо так за володю заступаєтеся))) реально ні копійки не вкладає, оренда мізерна і ще й каже шо то всьо влада виновата! правильно й роблять шо заставили його відремонтувати, а то коли оренда закінчиться то залишить місту рухлядь!!

1
132

Гімназію теж буде закрито на час проведення ремонтних робіт?

СК
Степан Крук

До речі! Назва будівлі асоціюється з москальською "победой". В умовах декомунізації ця назва є некоректною. Пропоную назву "Українська перемога".

Читайте також