Загрожує довічне ув'язнення: Слідство перекваліфікувало справу депутата, який підіграв гранати в сільраді на Закрапатті

18
6

Прокуратура перекваліфікувала дії депутата Сергія Батрина, який підірвав гранати під час засідання сесії Керецьківської сільради в грудні 2023 року.

Як повідомили на сторінці Закарпатської обласної прокуратури, прокуратура спільно зі слідчими обласного Управління СБУ повідомила депутату Керецьківської сільської ради про зміну раніше повідомленої підозри. Його дії надалі розслідуватимуть за ч. 3 ст. 258 КК України — терористичний акт, що призвів до загибелі людей.

"Підставою змінити кваліфікацію на більш тяжку частину статті Кримінального кодексу України стала смерть двох потерпілих унаслідок теракту – депутатів Керецьківської сільської ради. Днями правоохоронці отримали висновки судово-медичної експертизи стосовно першого загиблого. Вони підтверджують зокрема те, що до летальних наслідків призвела отримана вибухова політравма", — йдеться у повідомленні.

Підозрюваному в підриві грана може загрожувати довічне позбавлення волі. Чоловік все ще перебуває у медзакладі під цілодобовим наглядом правоохоронців.

Нагадаємо, 15 грудня на Закарпатті депутат місцевої громади підірвав гранати прямо під час сесії Керецьківської сільради. Депутату, який підірвав гранати, оголосили про підозру в скоєнні теракту.

Відомо, що гранату підірвав 54-річний депутат сільської ради з партії "Слуга народу" Сергій Батрин. На виборах він балотувався на посаду сільського голови та був опонентом чинного голови від політичної партії "Опозиційна платформа - За життя" Михайла Мушки.

Сергій Батрин часто конфліктував з місцевою владою. Також відомо, що він входить до складу комісії з питань законності, правопорядку та депутатської етики.

Внаслідок теракту загинуло двоє депутатів Керецьківської сільради — 55-річний Віктор Пряділь та 46-річний Мирослав Нитка.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ф
Філософ

Хтозна , Хтозна...... Життя - лотерея. Ще не відомо кому поталанило , кому лише поталанить . І навпаки ....

ДК
Думка Керецьок

Це кончена людина. Хто він такий, щоб вирішувати кому жити, а кому ні. Довго він на зоні і так не протягне. Увидете

З
Закарпатець

Ти хто не володіє повною інформацію, а в силу своєї розумової недорозвинутості балабла що цей виродок "херой", нагадую Батрин в минулому звичайний гульвіса та аморальщик, дружина з дітьмі дома а він із повіями по Еміратах. Захотів стати головою села, не вибрали, хотів стати секретарем С/р також ніхто йому не виказав довіру, ось самозакоханий виродок вирішив ПОМСТИТИСЯ за ущемлене своэ ЕГО ось і вся правда про цього виродка, а ні якісь там "патріотичні" мотивації...ВИРОК ПРАВИЛЬНИЙ!!!

МЗ
Мішу з иршави

Тебе з ним туда тоже треба на пару.

М
Місний

Запхати му в гузицю єнну гранату, козлови. Нормальна людина такой не зробить. І щи ся найдуть дураки, котрі застають за таку маргу. Там му місто, бо гониґда не випустили.

ЯБ
я би позолочений памятник поставив

тому, хто ліквідує всіх тих мародерів у вру. більшого злочину ніж мародерство на крові солдат - не існує. це гірше ніж навіть вбивство Христа.

Читайте також