Загублений в горах Закарпаття Ігор Грищенко розповів, як йому вдалося вижити (ВІДЕО)

23
8

"Я не знав куди йти...було страшно... я робив все щоб вижити", — перші слова врятованого киянин який поневірявся в закарпатських горах.

Як розповів в своєму інтерв'ю лижник з Києва, він руками копав сніг, танцював кожні 15 хвилин, повідомляють журналісти ТРК Україна.

Пошуки киянина Ігора Грищенка тривали 4 доби. Лижник двічі за останні 2 доби виходив на зв’язок за допомогою мобільного телефону та допомагав рятувальникам його виявити. Близько 23:00 рятувальники відшукали Ігоря Грищенка живим.

Перші дві ночі, турист спав просто неба на лижах.

— Я стрибав кожні 15 хвилин, щоб зігрітися... Багато пив води... Їжі не було, — розповідає киянин.

Пройшовши 15 км від місця де розійшовся з другом, Ігор на 4 день знайшов хатинку лісника. В будиночку лижник розпалив багаття та знайшов трошки варення і какао.

Наразі лижник, з обмороженнями пальців ніг та рук, знаходиться у реанімації Свалявської райлікарні.

Детальніше дивіться у відеосюжеті програми "Сьогодні" ТРК Україна.


Коментарі

Р
Роман

Так як він виходив на зв'язок і на 3 і 4 день як телефон сів. І 4 дня мав сірники а до того де були. Мабуть вовки принесли

М
Мешканець

А що? Він не знав зїхати на лижах, цей горе лижник?

А
Алекс

Без телефона з мапою, навігатора навіть під Киевом деякі люди блукають у лісі де все по квадратам та йдуть в протилежну сторону. Можливо через нього загинула людина якщо він вів їх небезпечним шляхом.

ДА
До адвокатiв

Нах€р такого екстремала -iнструктора , який нехтуе всiма елементарними правила поведiнки в горах , ще до того зимою ?! Перше правило -карта( мапа мiсцевостi), нiж , СIРНИКИ/ ЗАПАЛЬНИЧКА ! Крапка !!!! Зробiть з цього понтореза-дауна героем ! Яка краiна -такi й героi ! I ще одне...коли нарiзав понти на лижах то, що йому зав’язали очi? Дезорiентацiя , на лижах спав ...! Було й далi спати, якщо так важко кинути запвльничку / маленького ножика в кишеню ! Головне -це тiлiфон для нових фоток !! Правда, адвокати ! Чому не дивитись в корiнь проблеми! Поведiнка школьника -максiмалiста, який живе за мамин кошт, а не дорослоi людини ,майстра спорту ...!

У
УЦА

Роман 12.01.2019 13:15 Идиот, это шел человек без еды, на голодный желудок, в стрессе от дезориентации на местности

5
5

Шо за дурнуваті коментарі? Яка показуха? Інший турист замерз насмерть, цьому теж треба було?

Х
Хто

Якщо йому дадуть якусь відзнаку тоді це буде він спеціально робив щоб показатись. Бо там у горах було точно -15° і 4 дня на такому холоді перші ж пальці уражаються, вже би ті фаланги вимерли. Не мені судити я там не був може і дійсно він виживав

Р
Роман

За 4 дня 15 км. ???? Що то за інструктор з екстремальних видів спорту. Він мавби пройти за 12 годин. Так його рекламую , що дадуть героя України. Вдумайтесь 15 км. за 4 дня на пузі мав пропозти

Читайте також