Загибель розвідника Кірєєва не стосується переговорів України та Росії

11
0

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що загибель розвідника Дениса Кірєєва не пов’язана з переговорами України та Росії.

В інтерв'ю російській журналістці Юлії Латиніній Подоляк сказав, що під час переговорів української та російської делегацій Кірєєв був консультантом «з низки питань, що стосуються настроїв у Російській Федерації», а не членом делегації, його загибель не має відношення до роботи делегації та переговорного процесу.

«Що стосується [інформації про те], що його нібито пристрелив хтось з іншої спецслужби, — ця [інформація] водночас вийшла на сотні Telegram-каналів російської спрямованості та кількох наших суб'єктів, які традиційно підтримували російську спрямованість. Ми з ними у слідчому форматі попрацюємо, звідки вони взяли і чому підтримали дивну версію Російської Федерації», — наголосив він.

У відповідь на запитання журналістки Подоляк уточнив, що Кірєєв був убитий під час виконання обов'язків співробітника ГУР Міністерства оборони, «під час своєї основної роботи в Києві», і «не був шпигуном Росії у переговорній групі».

Дениса Кірєєва не було в офіційному списку учасників української делегації на переговорах з росіянами, але на фото та відео його видно за столом поряд із представниками Києва.

Нагадаємо, 5 березня стало відомо, що Кірєєва нібито застрелили під час затримання співробітники Служби безпеки України і що він підозрювався в держзраді.

Пізніше у ГУР Міністерства оборони заявили, що Денис Кірєєв загинув, захищаючи Україну, під час виконання спецзадань.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також