Закарпатець Анатолій Сакалош у столиці презентував "Кобзаря у кайданах"

22
0

7 березня у Києві відкрили виставку «Вогонь любові. Присвята Майдану». Її організували у столичній галереї М17, серед них - митці з усієї України, зокрема Петро Бевза, Олександр Ройтбурд, Володимир Бовкун, Матвій Вайсберг, Ігор Гусєв та інші.

В експозиції - фотографії, інсталяції, картини та скульптури. У перший день виставку відвідало понад 700 глядачів.

За словами Єлизавети Бельська, куратора виставки, багато митців-учасників виставки столи на барикадах Майдану. А нині "всі почуття, весь гнів, всі турботи, усе, що пережили і побачили виплеснули на полотно". Деякі з художників передчували події, "можливо кілька років тому, але ще не знали, що є трансляторами подій".

Серед робіт відібраних для виставки - робота "Кобзар у кайданах" закарпатця з Берегівщини Анатолія Сакалоша. Він присвятив свою роботу з дерева до дня народження Тараса Шевченка. "Вона пов’язана з творами Кобзаря та подіями, які відбувалися і відбуваються у нашій державі. Саме вони і надихнули мене на цей образ", - каже закарпатський митець. 

На афіші виставки - робота Олександра Ройтбурда «Той, хто піднімає прапор". Виставку підготували у рекордно короткий термін - усього за 9 днів і триватиме вона до 17 березня.

Мукачево.net

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також