Закарпатець Федір Харута серед учасників міжнародної конференції „Схід-Захід: транзит 2010”

9
0

Цими днями у Чоп відбулася міжнародна конференція „Схід-Захід: транзит 2010”.

У конференції взяли участь залізничники України, Австрії, Словаччини, Угорщини, Румунії, а також експедитори, представники державних органів влади, контролюючих органів та керівники перевантажувальних терміналів.

Закарпатську область представляли заступник голови ОДА Віктор Лукеча, голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету, голова спостережної ради ВАТ «Закарпатінтерпорт» Федір Харута та інші.

Як повідомив Федір Григорович, сторони обговорили перспективи розвитку транзитних вантажних перевезень на 2010 рік.

На Закарпатті - 6 міжнародних залізничних транспортних переходів. Через Чоп пролягає міжнародний транспортний коридор № 5. А за кількістю вантажних автомобілів, що здійснюють міжнародні перевезення, область займає друге місце в Україні.

Заступник генерального директора Укрзалізниці Віктор Чорний, звертаючись до присутніх, підкреслив, що Україна має значний транзитний потенціал, і, враховуючи географічне положення країни, переміщення вантажів переважно здійснюється зі Сходу на Захід. Протягом останніх п’яти років обсяги транзитних перевезень зросли майже на 30%. Так, у 2008 році перевезено майже 70 млн тонн вантажів – це найбільший показник за весь період існування Укрзалізниці.

Стратегічні партнери Укрзалізниці в організації перевезень зовнішньоторгових вантажів – залізниці Польщі, Словаччини, Чехії, Угорщини та Румунії.

На сьогодні, одним із пріоритетних завдань Укрзалізниці, за словами Віктора Чорного, є організація мультимодальних перевезень вантажів, зокрема, товарів із Китаю в Західну Європу з використанням міжнародних транспортних коридорів, які пролягають територією України.

Укрзалізниця також працює над організацією контрейлерних перевезень.

На переконання В.Чорного, створення нових сучасних проектів у цьому сегменті транспортних перевезень могло б стати значним кроком до збільшення обсягів перевезень і збільшення переліку послуг залізниць.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також