Закарпатець, який загинув в ДТП став донором нирки (ФОТО)

11
0

Трансплантацію органів провели в Івано-Франківській обласній клінічній лікарні.

Про це повідомила Світлана Онищук Голова Івано-Франківської ОВА.

58-річний чоловік із Закарпаття, який потрапив в ДТП та отримав важкі травми несумісні з життям став донором. Його рідні погодились на посмертну трансплантацію нирки. Тож після проведення аналізів на сумісність органів Лікарі приступили до підготовки операції. Сама операція тривала 8 годин, протягом цього часу здійснили більше сотні процедур та маніпуляцій різної складності.

Від листопада 2022 року у Лікарні Святого Мартина в Мукачеві відбулося 4 мультиорганних забори органів, а також 4 пересадки органів (1 серце та 3 нирки). 7 органів, які були забрані у Мукачеві відвезли до Львова. Загалом було врятовано 11 життів.

Додамо, трансплантація органів від посмертних донорів досі, поки що, непоширена тема для розмов між пересічними людьми. Через незнання механізму трансплантації, багато хто вірить у те, що існує чорний ринок людських органів, у те, що будь-яка людина може згодитися для забору, у те, що реципієнти платять великі кошти за довгоочікуваний орган та багато іншого, що не відповідає дійсності.

Якщо коротко, то механізм трансплантації настільки складний, що продавати органи кудись, тим паче за кордон, просто неможливо.

Варто розуміти, що кожен з нас може опинитися на місці реципієнта. І пожертвувати органи рідних після їх смерті, неймовірно великодушна справа.

А от священнослужителі кажуть, що "на небі Богу наші органи не потрібні, та якщо ми можемо врятувати, або покращити комусь життя, навіть після своєї фізичної смерті, це обов’язково зарахується".

Детальніше про це можна дізнатись у відеосюжеті від журналістів Mukachevo.net.

Окрім цього декілька місяців тому в Закарпатському клінічному центрі нейрохірургії та неврології виконали першу трансплантацію серця.

44-річній пацієнтці констатували смерть мозку, а її родичі дали дозвіл на забір органів для трансплантації.

Також цього року Мукачівська лікарня Святого Мартина потрапила до переліку медзакладів, які проводять пересадку органів.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також