Закарпатець Михайло Герц став Лауреатом конкурсу «Подаруйте дітям пісню!»

5
1

Музика супроводжує його все життя, дає йому радість і насолоду, допомагала вижити в скрутні часи. Йдеться про композитора-пісняра з міста над Латорицею Михайла Герца, в творчому доробку якого вже більше 100 пісенних композицій.

Він неодноразово був лауреатом популярного мистецького фестивалю «Вечори над Латорицею», де якраз і почали звучати написані ним пісні.

М.Герц вкладає в мелодику всю чарівність власної душі. Йому притаманна висока відповідальність за якість і наближеність творів до нашої закарпатської культури. Найдорожчими на світі для нього є родина і рідна земля, найсмачніша вода-з батьківських криниць, і немає на світі другої барвистої Верховини і міста над Латорицею. Немає!

Перша збірка з пісенних творів залюбленного у світ музики композитора "Рідне місто" вийшла друком в 2006 році.  Вона адресована впершу чергу дітям та юнацтву- шанувальникам сучасної української пісні. В цій збірці у пісенну канву мукачівського митця легко вплітаються народні музичні мотиви поліетнічного Закарпаття.

Друга збірка авторських пісень композитора Михайла Герца- 2009 рік "Різдвяна зіронька" продовжує традиції першого мистецького альбому "Рідне місто".  

 
Варто зазначити, що сьогодні твори мукачівського композитора звучать зі сцен великих і малих міст України, Росії, Німеччини, Латвії, Америки, Мексики та багатьох країн світу, де живуть наші співвітчизники, а пісні у виконанні юних співаків ставали для багатьох із них запорукою визнання прискіпливих журі.   
 
Третя збірка "Золотопад" –плід співпраці композитора з поетесою Маріанною Салай-Пак –побачила світ у 2011 році. Адресована ця збірка маленьким та дорослим шанувальникам її величності Пісні.      
А тепер про головне: композитор М. Герц став Лауреатом конкурсу "Поларуйте дітям пісню!".  Всі діти люблять співати, але написати для них пісні-яскраві, цікаві, доступні-завдання не із легких. 
 
Як видати написане, як розповсюдити?: Аби сучасна пісня нарешті дійшла до своїх маленьких виконавців, київська редакція журналу "Музичний керівник" провела конкурс "Подаруйте дітям пісню!"
 
Для творчих, ініціативних, креативних музичних керівників, вчителів музичних мистецтв, викладачів музичних шкіл, для дитячих композиторів. Конкурс тривав протягом семи місяців. За цей час до редакції надійшло понад півтисячі листів з різних куточків України. 
Для всіх учасників-композиторів конкурс виявився чудовою нагодою заявити про себе як творчу особистість із власним авторським стилем. Але найголовніше-подарувати дітям пісню, на яку вони вже давно чекають. 
 
Підбивало підсумки конкурсу поважне журі. З понад 600 надісланих пісень воно обрало 30 найкращих.  На сьомому місті пісня Михайла Герца на вірші Маріанни Салай-Пак –"Катрусине дзеркальце".  
 
Усіх лауреатів конкурсу було нагороджено почесними дипломами, а їхні пісні надруковано на сторінках журналу "Музичний керівник".                   
 І ось нарешті, урочиста мить: на засіданні літературного обєднання "Рідне слово" під схвальні оплески присутніх, голова обєднання Михайло Шушкевич вручає Почесний диплом М. Герцу. В ньому, зокрема, такі слова: "Нагороджується Лауреат конкурсу "Подаруйте дітям пісню!" за творчий внесок у шляхетну справу відродження української пісні для дітей".                                                                                                                                                                                                                                                      

Коментарі

Л
Людина

І як в одній людині може бути стільки різного - негативу і позитиву водночас... П. Олександре, такі гарні статті пишете, а вчинки ваші, тим не менше, більш ніж ганебні та нікчемні. Напишіть про себе, справжнього!

Читайте також