Закарпатець намагався продати срібні римські злитки, яким близько 1700 років (ФОТО)

3215 9

Житель Хустського району намагався продати один з срібних злитків часів Римської імперії через інтернет-майданчик.

Як зазначають у пресслужбі Закарпатської обласної прокуратури, на оголошення закарпатця натрапив співробітник Національного музею, який повідомив про злочин органи прокуратури.

Під час обшуку вдома у продавця виявили ще два оригінальні римські срібні злитки датовані 306-337 рр. Кожен з них важить по 342 г, а вартість усіх становить майже 3,5 млн грн.

Чоловіку повідомили про підозру за фактом незаконного привласнення скарбу, що має особливу історичну, наукову, художню чи культурну цінність. Йому загрожує штраф, виправні роботи або до шести місяців арешту.

Офіс Генпрокурора спільно з Нацполіцією передали Національному музею історії України унікальний скарб із трьох срібних римських злитків.


Коментарі

Ч
Чікі

Мда... просто сюр

Н
нумізмат

я дістав у спадок від предків, які служили імператору, усякоє добро: і слитки, і золото, зброю - скіфський меч і всякоє чебря... у мене хижа як музей... одвезу в Канаду до внуків...

П
Плрпавцилп

А тепер злитки будуть в беседці у Ахметова)))

M
Mukachevskiy

З яких пір нумизматика карається законом??? якщо вони викрадені, тоді пишіть в статті що викрадено і знаайдено, за що і заарештували чоловіка. А так, хто займається нумизматикою це все законні дії мали б бути.

А
Агафірс

Чому немає статів по яким його затримано і конфісковано майно??? Напевно їх просто немає!!! І в діях громадянина не вбачається правопорушень!!!

А
Агафірс

Цікаво, Я тепер куплю в банку срібні слитки, залишу їх внукам. А через 500 років вони захочуть продати їх. Так що їх посадять?… Що це за бред? Штраф за що? Кайданки навіщо? Що це за неадекватний слідак? Оцінку хто поставив? Чому срібло оцінили як золото? Якщо ці скарби є у переліку викрадених речей, тоді зрозуміло! Но їх немає в списку!!! Хтось захотів їх просто забрати, через наших корупціонерів поліціянтів! Хочу слитки побачити в музеї історичних дорогоцінностей України в Києво Печерському музеї!!! Де по цій статті вони повинні бути, тіпа! Цікаво що в цій статті невказано по який статтям чоловіка наказали і конфіскували, людини майно!!!

О
Олек

Так би зробив кожний, шкода, що попався конкурент з музея який здав. Ще і наручники вдягнули як на наркоторговця якогось.

Е
Еган

Мусив продавати,щоб хижу доробити.А туй такоє...

Т
Троцкій

Ще би потім МукачевоНет поцікавилось, чи дійсно ці артефакти потрапили в музей. Від одного любителя історії забрали, а по дорозі до музею зливки пропадають.

Читайте також