Закарпатець назвався "міністром оборони підкарпатської русі" та закликав до сепаратизму

29
4

СБУ повідомила про підозру закарпатцю, який закликав до зміни меж державного кордону та виправдовував злочини рашистів.

Як повідомляє пресслужба СБУ, ще в 2014 році закарпатець назвав себе «міністром оборони республіки підкарпатська русь», виїхав до росії і розпочав активно агітувати за відокремлення Закарпаття від України.

В мережі Інтернет він поширював заклики підготувати петицію стосовно «необхідності» відокремлення Закарпаття від України. Також чоловік публікував заяви, котрі виправдовували дії рашистів. Це підтвердила й ініційована Службою безпеки судово-лінгвістична експертиза.

Також закарпатець розповсюджував у соцмережах пропагандистські відеоролики на підтримку злочинних дій військових рф та текстові матеріали. Так, зокрема, він доводив, що українські військовослужбовці обстрілювали мирне населення в Маріуполі. Натомість російських військових чоловік висвітлював як «визволителів».

Ще в 2022 році суд визнав закарпатця винним за статтями 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та 338 (наруга над державними символами) Кримінального Кодексу України та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 6 років із конфіскацією майна. Проте, з 2014 року чоловік переховується від суду на території рф. Чоловіка оголошено у міждержавний розшук.

Наразі слідчі СБУ повідомили агітатору про додаткову підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників). Матеріали справи скеровано до суду.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Х
ХХХ

Чикатило маньяк а сись міноборони)))

Т
Троцкій

Схожий на Чикатило

,
,

Всім попам Секті московського патріархата Кирило у них патріарх православна фсб оголосили підозру чи они особенні.

П
Питання

ОПЗЖ і їх сателітів вже повідомили про підозри ?

Читайте також