Закарпатець наживався на біді інваліда

11
0

У Івано-Франківській області заарештовано 58-річного уродженця Закарпаття, котрий підозрюється у трудовій експлуатації неповносправного чоловіка.

 

Співробітники підрозділу боротьби з кіберзлочинністю та торгівлею людьми УМВС України в Івано-Франківській області затримали закарпатця у той момент, коли він забирав гроші у 36-річного жебрака. У затриманого вилучено 312 гривень. Власне, це була завершальна фаза заходів міліції у викритті особи, що наживалася на біді інваліда. Оперативники свого часу отримали інформацію про те, що в жебрака без обидвох стоп є «покровитель», котрий з корисливих міркувань перевозить його у Чернівецьку та Закарпатську області для жебрацтва і привласнює гроші.
 
 Як повідомив начальник ВБКТЛ УМВС в області полковник міліції Андрій Рогалевич, фігурант користав з уразливого стану жебрака: окрім того, що в чоловіка очевидними є ознаки інвалідності, він ще й неповносправний. За попередніми даними, ще у неповнолітньому віці ця особа перебувала у спеціальному інтернаті для неповноправних, а потім звідти зникла. Про подальшу долю чоловіка відомо мало, оскільки він не може пояснити про те, що з ним сталося і за яких обставин він втратив стопи ніг. Не дає на це відповідь і єдиний документ, який виявлено при жебракові. На аркуші є скопійована його фотографія, наклеєна на сторінку з чужого паспорта. Як уже з’ясовано, це був паспорт одного з родичів затриманого підозрюваного.
 
 У ході слідства міліція має намір з’ясувати усі питання, пов’язані з минулим цієї людини. Що ж до заарештованого, то він притягується до кримінальної відповідальності за скоєння злочину, передбаченого ч.1 статті 149 Кримінального кодексу України (торгівля людиною з використанням її уразливого стану). Згідно з санкціями означеної статті, цій особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років. Свого часу уродженця Закарпаття вже засуджували за вчинення дорожньо-транспортної пригоди внаслідок якої загинув пасажир його автомобіля. Щоправда, засуджений відбував покарання, не пов’язане з позбавленням волі.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також