Закарпатець обікрав церкву (ФОТО)

10
0

Є категорія громадян, котрі приходять у церкву лише на великі свята або у вихідні, щоб попросити у вірників милостиню.

Адже в ті дні збирається у храмі чимало відвідувачів, і кожен готовий пожертвувати своїми кровно заробленими грішми. Саме до останньої категорії і належить один смаглявець з Хуста на Закарпатті. Хлопець періодично приходив до місцевої церкви, але не для того, аби помолитися, а щоб «заробити» жебракуванням якісь копійки і заодно пригледіти у храмі більш-менш цінні речі. Під час останнього такого візиту він звернув увагу, що деяка церковна утвар виготовлена з кольорового металу, котрий у пунктах прийому металобрухту коштує непогані гроші. 

 
 
По-сусідству, де мешкав зухвалець, розташована точка, в якій скуповують брухт. Смаглявець, перед тим, як запланувати нічну вилазку до Божого храму, спершу пішов до власника цього пункту прийому металу поцікавитися, що і скільки коштує. А далі, уночі проникнув через вікно у церкву, забрав утвар, яка йому приглянулася, і наступного дня знову подався у пункт прийому металобрухту. Побачивши речі з храму ще у досить доброму стані, власник цієї точки запідозрив щось неладне. До того ж, хлопець, якого цей чоловік добре знав, раніше сюди не заявлявся. Пообіцявши смаглявцеві прийняти «брухт», господар тим часом зателефонував у міліцію і поділився підозрами з цього приводу.
 
Потрібно сказати, що зранку того дня до хустських правоохоронців звернулися священики і вірники з трьох церков із заявами про обкрадання. Тож оперуповноважені карного розшуку Хустського МВ УМВС відразу припустили: повідомлення скупщика металу і ці заяви про викрадення з храмів якось пов’язані. 
 
 
 Хлопець ще навіть не встигнув вийти з хати, як до нього прийшли стражі порядку. Зловмисник якраз зібрав усе крадене докупи, тож міліціонерам не довелося шукати речові докази – вони лежати на столі. Наразі злодій затриманий. Проти нього порушено кримінальну справу за ст. 185 ч. 3 («Крадіжка з проникненням»). Затриманого перевірили на причетність до скоєння інших аналогічних злочинів, оскільки раніше він у поле зору правоохоронних органів не потрапляв. З’ясувалося: цей спритник обікрав не лише місцеві церкви. Залучивши до справи ще раніше двох неповнолітніх спільників, 13 і 15-річних місцевих жителів, зухвалець «чистив» також гаражі. Весь викрадений товар зухвалець збував на місцевому ринку. Тому речові докази оперативникам вилучили не вдалося. Наразі за цими фактами ще триває перевірка.
 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також