Закарпатець Петро Мідянка став лауреатом Шевченківської премії

6
2

Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка за підсумками таємного голосування, яке відбулося сьогодні, 9 лютого, визначив лауреатів Шевченківської премії 2012 року, пише інтернет-видання ZN.ua.

Як повідомили в Комітеті, лауреатами премії в галузі літератури стали Петро Мідянка за збірку поезій 2010 року Луйтра в небо (представлений на здобуття премії Асоціацією українських письменників) і Володимир Рутківський за історичну трилогію для дітей Джури 2007-2010 рр. (Джури козака Швайки, Джури-характерники, Джури і підводний човен, представлений від Держтелерадіо України).

У номінації “Літературознавство й мистецтвознавство” перемогла Тетяна Кара-Васильєва за книгу Історія української вишивки.

У музичному напрямку лауреатом став композитор Віктор Степурко за псалмодійство Монологи віків для змішаного хору й соло інструментів (у семи частинах на канонічні тексти).

Премія в номінації “Образотворче мистецтво” була “виписана” найбільш дорогому художнику України — Анатолію Криволапу за цикл із 50 робіт Український мотив.

Премії в номінації “Концертно-виконавче мистецтво” й “Народне і декоративно-прикладне мистецтво” в цьому році не визначені.

Коментарі

І
Іван

Петрові найкращі побажання.Респект!!!

НМ
Носа Михайло

Петре, вітаю!!!

Читайте також