Закарпатець пожалівся у МЗС за 12-годинне утримування на кордоні

9
8

Закарпатець Федір Попович звернувся до міністра закордонних справ, Адміністрації Президента та Департаменту консульської служби МЗС із скаргою на Генконсула України в м. Ніредьгаза (Угорщина).

Чоловік звинувачує Генконсула у бездіяльності та ухилянні від виконання своїх безпосередніх професійних обов’язків у той час, як Федора Поповича на кілька годин затримали угорська прикордонна служба.

«З моїми правами мене не ознайомили. Умов майже 12-годинного незаконного утримання не створено, – пише у скарзі закарпатець. За словами Федора Поповича, він відразу зателефонував  до Генконсульства України у Ніредьгазі і повідомив про незаконне утримання угорськими прикордонниками. Але приїзду консула чи якоїсь реакції не дочекався.

Угорська поліція, вилучивши закордонний паспорт чоловіка, доставила його до Генконсульства сама. «Замість того, щоб з’ясувати обставини, допомогти у їх вирішенні, Генконсул обмежився у вичитці мені моралі про моїх рідних та друзів, які дозволяють собі дзвонити у консульство», – каже Федір Попович.

Закарпатець зауважує, що багато людей потрапляють у подібні  ситуації (оскільки Закарпаття – прикордонний регіон), і відчувають себе «другосортними істотами», замість того, щоб отримати консульську допомогу.

Федір Попович просить МЗС України відреагувати на ситуацію та допомогти з’ясувати причину незаконного вилучення паспорта, а також повпливати на бездіяльність Генконсульства України у м. Ніредьгаза, пише ЗІК.

Коментарі

А
АЙ-пі

"читач" і "просто" то майже родич Федіра Поповича з єнної айпішки ... а може то Федір попович из граніці через мобілку пости строчить?!

М
мммда...

ЕЕЕй! АльоОоо!! а шо, просто так, чесно-порядного громадянина затримали??? а може він ... чо наробив? намутив і отмазуєся?! а?! мадяри просто так не пресують!!! такшо не бздіть кіть не знаєте причини!

0
007

А чому не оприлюдните імя цього дармоїда-консула,хай всі знають хто є хто.

ДМ
Др. Мальтус

В нашій практиці робота в консульстві стала почесною синекурою для вже непотрібних, але все ще "цінних" людей. Згадаємо посла в Чехії Устича (екс-губернатора) та йому подібих. Певне, в пересічного україця думка звернутись до рідного консульства у випадку проблеми за кордоном виникає в останню чергу. Настільки ці установи не для того створені, аби допомагати тим, за чий рахунок утримуються.

П
просто

МЗС має провести службове розслідування цього дармоїда, Генконсула в м.Ніредьгазі, на дії якого поступила скарга за неналежне виконання останнім своїх службових обов"язків.Нехай задумається, якби з ним так поступали, тоді буде знати.Хоча його уже треба за це відправити на заслужений відпочинок!

Ч
читач

Погоджуюся з думкою Алли! Повідправляли на ці посади старих чиновників, урядовців, партократів, яких, маючи державні захмарні пенсії ще делегують на роботу в закордонні українські представництва.Мало їм... Та хіба вони думають про своїх співгромадян, які опинилися в різних життєвих ситуаціх за межами України? Мало того, що в Україні правовий захист відсутній, а що тоді казати за закордон? Там ми, поготів, нікому не потрібні.Ти диви, ще обурився Генконсул, що його "контору" потурбували.Побільше би таких свідомих українців, як Федір Попович, то знали би ці "слуги народу України" по чому пуд солі і хліба.За наші податки жирують, та ще й захисту ми немаємо належного за кордоном, де нас мають за ніщо!

В
василий

Интересно что ответит ген консул, предпологаю-сам виноват

А
Алла

Нарешті люди почали вимагати від українських дипломатів виконання прямих обов"язків. Якщо посадовець чи якийсь консул забув, що за гроші платників податків України його та його близьких утримують, то хай залишають посаду. Кожен рік Інститут міжнарождних відносин КДУ випускає понад 400 спеціалістів з міжнародних відносин та права. Хай хтось з них їде працювати у консульство, а оцих, що зажерлися і дупу не піднімають- у відставку.

Читайте також