Закарпатець розповів як "майданівців", які їхали до Харкова, брутально побив „Беркут” (ФОТО)

17
31

Закарпатський активіст Віталій Грегор вчора, 12 квітня, разом з активістами столичного Майдану вирушив до Харкова для участі в "Марші Єдності".

Однак близько 17:00, отримали інформацію, що інша колона київських активістів, яка рухалась окремо і вирушила раніше, була зупинена, побита і затримана правоохоронцями на Полтавщині.

Далі пряма мова Віталія Грегора:

"Ми від’їхали до Полтави, до райвідділу, до якого планувалося привезення затриманих активістів. До нас вийшов начальник міліції Полтавської області Іван Корсун, який спочатку спростовував інформацію про затримання, а згодом, зрозумівши, що як ми, так і місцеві патріоти своїх не залишимо, і готові до вжиття всіх необхідних заходів по їх звільненню, змінив тон.

Він визнав факт затримання, але на звільнення активістів згодився за умови, що ми разом покинемо Полтавську область і поїдемо в Київ. З таким рішенням ми погодились.

І лише близько 22:00 години ми забрали затриманих активістів у свій автобус та вирушили на Київ. Майже у всіх наявні очевидні побої. По дорозі хлопці розповіли про „мєнтовський беспредєл”, який не тільки не закінчився із поваленням бандитського режиму, а навпаки набирає нових обертів.

Відтак розповіли, що їхали автоколоною, коли побачили, що на в'їзді в Харківську область, перед КПП Чутово (Полтавська область) та по узбіччях за деревами зосереджена велика кількість людей в чорному одязі з автоматами (близько 100-150), схожого на спецпідрозділ СБУ „Сокіл”, а також поруч стояли „беркутівці” у своєму стандартному форменому одязі і з шевронами „Беркут”.

Ці „чорні чоловічки” зупиняли всіх, та погрожуючи зброєю водію та пасажирам вигукували „Виходите немедленно или огонь на поражение”. Другій машині вони відразу без попереджень почали прикладами розбивати вікна та витягувати силоміць людей, завдаючи при цьому удари кийками..."

Всіх людей, що вийшли з авто або витягли силоміць клали на землю, лицем до низу,  заломивши руки. Далі активістів відвели в бік, зняли шнурки із взуття та ремені, якими зав’язали руки. Приблизно через годину їх почали вантажити у автозаки, при чому по 4-5 людей у двохмісні, по 8-10 у чотиримісні.

"Ці „правоохоронці” діяли максимально брутально і цинічно – били, знущались, відбирали все що було: гроші, телефони, документи, в деяких навіть забрали обручальні кільця. Як тільки хто спробував підняти голову – отримував удари кийками", - стверджують очевидці.

Практично всі „беркутівці” розмовляли російською мовою та кричали, використовуючи брудну лайку : „Бандеровцы, чего вы сюда понаехали», «Майданутые, щас вы получите за свой Майдан», „Это они били наших на Майдане”, „Получите за наших”, „Вы провокаторы, фашисты” і все в цьому репертуарі

Окрім „беркутівців” із зброєю ходили і люди в цивільному із оранжевою пов’язкою на руці.

Сьогодні о 5-й годині ранку всі активісти повернулися до Києва і відразу звернулися в міську лікарню швидкої допомоги для обстеження та зняття побоїв.

"В черговий раз ми переконались, що міністр МВС Аваков не тільки не фахова людина, яка не відповідає своїй посаді і тому негайно має бути звільнений, - зазначає Віталій Грегор. - А ще він повинен понести персональну відповідальність за проявлену бездіяльність, що призвела до практично безперешкодного захоплення адмінбудівель на Сході-Півдні України та розвитку сепаратизму, а вчора фактично „санкціонував” побиття активістів-націоналістів бійцями „Беркуту”, чим оголосив війну власному народу!"

Мукачево.net

Коментарі

Д
ДІО

Не йдіт у Харьков там бидлота мацкальська.Я русинка,но ненавижу москальоту.Вам бендеровці жити не дают,а мацкалі вам угодні?Як би я хотіла оби наше Закарпаття не жило вмісі з бидло Харьковом,Донецьком,Житомиром.....і так далі.Там всі промацкальські. Русини,наші враги не бендери ,а мацкальота воняча!Ми не бендери,но мацкаля відіти туй не хочеме.Чорти йобані

ЮИ
Юлий из Мукчево

Как сказал кто то из великих (перефразирую). "Битие определяет сознание". С этими майданутыми дебилами только так и нужно, а если можно то и почаще и побольше.

К
ковач

Бандеровко вы ся ни задарь сяк назвали, вы i эсьте печена бандеровка! I тото нич ож ваша старшина (батьки) "спiлкуються тим суржиком". Такi ги вы э у кажджого народу. За припадом мож далеко ни iти. Колiсниченко ци Симоненко, видав тыж ушиткый живот ся ганьбили же iх вутцi, ци дiды, ся "абщают на телячей мове". Сякым ги кой вы удумали спецiалный термiн "МАНКУРТ". На фраса ся "напрягати", iнтересовати свойов iсторiйов, културов. Май легко, май удатно, приiмати чужое, ото што говорит май силный (днись нацiоналiшты), бiды ниэ же ото брiхня. Ото як май говорит за ВАШУ понижену самооцiну, упувiм вам есе як психолог. Ни правда очи коле, лем ваше хамство тай печеное, (уже брендовое) нацiоналiстичное, убграничиное думаня чилядь мiригуе. Вам ся видит ож купилисьте си пудруга освiты, ай ище "розмовляэте не на тому суржику" та годнi сьте комусь упувiсти най избират шмоткы. Збирайте неборанько вы, думаву же де сут бандеровцi змаете. БО ТУЙ IХ НИЭ.

R
Radvanka

Доста то ганьба коли дакотрі наші люди ся називають укаінцями,а свою бисіду обзивабть суржиком.Заболисьте ко боли ваші діди і баби.Украінцями точно не боли.Ми ту точно не бандеровці,бо ту не Западна Украіна.

ДС
Для східних областей

нема тут бандерівців нама фашистів ...хоча ні є ті нащадки угорців які живуть на території України їхні діди були "фашистами"бо їх брали найманцями в німецьку армію ... але в них теж є своя правда бо коли прийшли "руські" то почали грабувати простих людей, церкви , палити всі церковні книжки для них не було нічого святого ....тому як я кажу у кожного своя правда .... але точно знаю всі ми люди і те що зараз робиться комусь вигідно ....і жаль що страждають прості люди

БЗ
Бандерівка западенка

Назвала себе так тому, що образило иене те що до недавна я вважала що я просто українка звичайна людина жителяка прекрасного краю Закарпаття . Поки не почула ті агресивні настрої які втискують в голову населенню тієї ж країни в якій живу я що на заході живуть фашисти бандерівці западенці і т.п.Але люди добрі мені б в голову не прийшло що тут у закарпатті когось притісняють !!!Я ж ходжу по місту по районах спілкуюсь з людьми на різних мовах якими володію вже скоро отримаю другу вищу освіту маю декілька додаткових спеціальностей і ніхто ніколи при мені нікого не утискав !!! поряд зі мною живуть угорці росіяни. З румуном вчусь на курсі і ніде ніяких проблем!!! навіщо нагнітати і так складну ситуацію в країні це абсурд !!А про русинів коли в неті побачила і подивилась росію 24 ну просто випала .. та моя дитина і бітьки спілкуються тим же суржиком і я теж але ,але ...та це натуральний сепаратизм ... це удар ниже пояса це низька самооцінка тих людей які там жалілись кореспонденту .

БЗ
Бандерівка западенка

Я з Закарпаття знаю русинський діалект знаю українську мову знаю російську мову а також трохи угорську і вільно спілкуюсь словацькою ... Мій батько є українцем моя мама є українкою мої діти українці хоча моя кров не є чисто українською . Я сказала правду і якщо правда коле то нехай хоч боляче вколе ...так щоб на майбутнє думали перед тим як в груди битись же я єсмь тот чи инший всі ми єднакові ...а кіть ся кому шо не любить шмотки в зуби і ....

ЯБ
Ясочка бандерівці

Паніко, а мені видиться,ош прокурили підручник по історії як раз ви, раз називаєте ізконно русинську землю, укровською!!! І повчаєте русинів під якими прапорами ходити! Пішла за перевал !!! Там лобизайся з бандерівцями щеневмерликами! Уже тошнить от вас свідомітів бешених:(((

Р
Русин

Бандера, бандерівець і банда, бандит - слова однокореневі.

ЗБ
западенка бандерівка

в розвалі нашої країни винен кожен з нас і не важливо чи він з Харькова чи з Ужгороду . Винен кожен хто продав свій голос за 50 гривень за гречку чи за випивку .. винен за те що в свій час прокурив буквар , пропив підручник історії, і зовсім прогуляв на свалках та по подвалах школу ... винен кожен батько що проплачував і купував своїм дітям оцінки і дипломи ...винен кожен УКРАЇНЕЦЬ!!! і не тільки . А тепер вже ми пожинаємо плоди свойого бездарного життя ... так давайте хоч тепер не хапатись за чужі країни а наведемо лад у себе дома самі ....але з Україною в серці а не з Російськими Русинськими чи ще якимісь прапорами і настроями ...Якщо так добре з Росією чого ви до тепер їли Український хліб і топтали українську землю ..? Ідіть собі до Росії там вас вже чекають, чого ви тут колотите до тепер тихо були а тепер що стало ?Страшно стало бо пожинати плоди своїх необдуманих поступків своєї тупості і бездарності.

Р
Русин

Русини, пора визначатися! Ми вже голосували в 1991 році за автономію, чим ми гірші донбаських вискочок? Даєш федералізацію! Хай живе Республіка Підкарпатська Русь!

Я
Ясочка

Мало вас били, майдануті дауни!

Д
ДНК

А не хер всякому быдлу западенскому качать свои права у нас в Харькове. Мы сами определимся в какой стране жить.

ВГ
Віталію Грегору

Хочеш щоб всі знали правду про тебе? Далі пряма мова Володимира Лазарєва (псевдо активіста ГО «Молода ініціатива Ужгорода», котрий ЗА ГРОШІ бере участь у всіх акціях та мітингах Ужгорода). Хочеш?

Z
Zoltan

Странно, но я не помню, чтоб из Харькова, Донецка, Луганска тд. к нам кто приезжал "порядок" наводить. Этим занимаются наши милые соседи по той стороне Карпат, хотя кажется и сюда никто их не зовет!

Я
я

Вот видео: https://www.youtube.com/watch?v=bJJ9H3aLQPw

У3
Учень 3 Б класу

і ні одного слова в підтримку Віктор Іванович за що хлопці ваші коментатори гроші отримують

Х
харьковчане

в большинстве своём имеют хоть какую-то работу и не шляются без дела как эти западенцы...со своими акциями вы нам просто не нужны...хотя как просто к людям ни у кого из харьковчан нет никаких предубеждений...так что в гости - приезжайте, а ваши акции проводите дома...

З
Закарпатец

Бандеровец снимает со стены хаты ружье и куда-то собирается. - Ты куди, Петро? - спрашивает его жена. - Та пиду трохи москалiв постреляю. - А як вони тебе? - А мене та за що?

Р
Русин

Сись баран най би їхав на перевал та клав там блокпости від галичан нахальних бритоголових, а у Харкові люди і без нас ся розберуть як їм ліпше жити.

К
Козлам

Доллар 14 гр Євро 19гр Бензин АИ95 15 гр Ліки подорожчали на 150% Продукти на 50% А вам козлам нейметься!!!! Ви далі їздите! Розвалили країну уроди і далі розвалюють!!!! Вас убивати потрібно скоти! Прости Господи! Таке свято!

О
Олег

Не надо сейчас приезжать, кроме обострения обстановки ни чего хорошего не получится. Мы сами разберемся! Не нужно нам навязывать свой менталитет и образ жизни, мы ведь Вам не диктуем наше виденье будущего Украины! УКРАИНА ЕДИНАЯ! МЫ ВСЕ УКРАИНЦЫ, НО МЫ РАЗНЫЕ - ЭТО ОЧЕВИДНО, И ПРОСТО НУЖНО С ЭТИМ СМИРИТЬСЯ И УВАЖАТЬ ДРУГ ДРУГА!!!

П
прав

Сработали против этих правильно. Аваков верно делает. Анархии не должно быть. Как со стороны правосеков, так и сеператистов!

Е
евгений

послушай орор.меня в харьков звать не надо!я с самого рождения живу в харькове!я ни слова не сказал о войне!и кто из нас провокатор?меня как коренного харьковчанина напрягают все эти гости для массовки со всей украины в поддержку майдана!как и запарили гости в поддержку федерализации! валите уже с харькова!дайте нормально жить!дайте харькову самим разобраться куда идти и как жить!

Д
Денис

Приезжайте к нам еще!

CS
Cherkashin Sergey

Их к нам в Харьков никто не звал, милиция как никогда сработала оперативно и не допустила дестабилизации обстановки в Харькове. За что им респект и уважуха....

Н
наш

Не надо ехать в Харьков!!!! Здесь бьют майданутых!!!!

Д
Денис

А что же ты не рассказал о том, что вы были вооружены?! В интернете есть видео с места задержания. Это они ехали на мирную акцию в Харьков!!!

7
777

мало тебе сука...

Е
евгений

какого вы сюда в харьков претесь?псевдопотриоты!сидите у себя на майдане!если харьковчане будут шастать по твоему закарпатью с оружием в карманах.что ты запоешь?первым же будешь ныть милиция спасите нас!

O
opop

А кто тебя звал в харьков?? провкаций и так много Хотите войны так вы её практически развязали

Читайте також