Закарпатець Сергій Квіт очолив Міністерство освіти (ФОТО)

13
12

Як повідомляв раніше Мукачево.net, сьогодні депутати Верховної Ради затвердили новий склад Кабміну, який очолив Арсеній Яценюк.

Згідно цього рішення Міністрство освіти та науки очолив вихідець із Закарпаття - Сергій Квіт - літературознавець, журналіст, педагог і громадський діяч, президент НУ «Києво-Могилянська академія», пише tyachiv.com.ua

Сергій Миронович відомий своєю АнтиТабачною позицією. Так, зокрема, У травні 2011 року разом з В'ячеслав Брюховецьким, Володимиром Моренцем, Володимир Панченком та Андрієм Мелешевичем видав книжку «Час „дешевого клоуна“. Українська освіта: випробування горе-реформами». А от серпні 2011 року звернувся із судовим позовом до Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України з приводу несправедливого розподілу місць державного замовлення на 2011/2012 н.р. Як наслідок — на 2012–2013 н.р. місця державного замовлення були Києво-Могилянській академії повернуті.

Крім того, Сергій Квіт брав активну участь у студентських акціях протесту на Майдані, які відбувалися у грудні 2013 року.

Коментарі

1
123

З виду - порядна людина. Але зараз він, як й інші обрані міністри мають дуже потрудитися, щоб оправдати народні сподівання. Бо якщо й далі буде така страшенна корупція, в тому числі в освіті, неповага до простих людей і нехтування їхніми думками, то впевнена, що люди ще раз вийдуть на майдан, не залежно від того, як звати і з якої партії керуюча верхівка. До 1 і до інших його (її) однодумців. Розумієте, за один місяць, і навіть рік не реально щось змінити. Ми маємо дати шанс новій владі мінімум 2 роки, а потім уже робити висновки погана вона чи хороша, хоча я дуже погоджуюся, що мають прийти нові особи, люди з народу і для народу, а не для себе і свого безмежного Я.

1
1

Смотришь телевизор и честно говоря не понимаешь, зачем все это произошло в Украине? Насколько я понимаю народ хотел сменить власть так как она не справлялась со своими обязанностями (маленькие зарплаты, пенсии и другие соц статьи) И вот свершилось - новый кабинет министров утвержден. И с чего начинает новый премьер - тарифы поднимут, зарплаты и пенсии и не ждите что повысят, субсидии под вопросом, пенсионную реформу не отменят (хотя когда ее принимали, кричали , что против). У меня (думаю и у многих других) вопрос: чем же вы отличаетесь от прошлой власти? Таких нужно гнать в шею пока майдан еще имеет какие-то рычаги влияния, иначе судя по заявкам нашего правительства мы с вами (простые люди) скатимся в прорву в ближайшее время еще глубже, а мы должны из нее выбираться. Пусть мне скажут когда я перестану жить на 100 евро, а буду получать как в европе,назовите мне дату, хватить в очередной раз лить воду и вешать лапшу.

Л
людина

Ця людина як і більшість уряду складають з людей, які колись працювали на Тимошенко. Як політика ЇЇ час пішов, так само і пішов для її команди. ТОму потрібно без будь яких сумнівів обирати нові обличча, свіжістьб , європейськість, освіченічть та професіоналізм в першу чергу. А потім вже брати до уваги партіну приналежність людини.

Л
людина

Думаю нічого доброго із цього не буде, ротації чи як тепер модно стало називати "люстрації" у новій владі не має. Ми знову повертаємося у 2004 рік, коли настала анархія, кожному було можливо робити те, що він тільки захоче без кари за дії. Тому я розумію, що потрібні також обов"язково і вибори до ВР, оскільки зараз люди голосуватимуть вже за тих людей, які в особливий спосіб будуть застережні перед тим як проголосувати.Це звичайно стосується і президентських виборів, але чесно кажучи просто не знаєш кому віддати свою підтримку, просто не має з кого вибирати, не має зараз в Україна достойного лідера.

П
Погорелов

Сергій Квіт народився в Ужгороді. У 1982 р. закінчив середню школу № 17 у місті Львів. У 1983–1985 роках проходив службу в 29-й окремій спортивній роті Прикарпатського військового округу Збройних сил СРСР. Майстер спорту з фехтування.

М
мама

Пане міністре !Реформуйте шкільну програму ! Заберіть зайве !Дайте дітям більше вільного часу . Вони у нас найкращі !

Ч
читач

Нехай щастить новому міністру у нелегкий для країни час, час руїн, пограбування, знищення моральних цінностей у суспільстві.Початок реформ у освіті-нелегкий, тернистий та відповідальний шлях.

СБ
справа батьків

пане міністре відмініть програми 1 і 2 класу подаруйте дітям дане Богом дитинство. Викладачі самі не володіють цією програмою .Збережіть здоровя нації.

К
ковач

А што ни пишите удкы ун? Штось на лице ни подабат на нашого тай прозвище Квiт ги бы ни наше!

І
ігор

всьому свій час !

Я
я

интересно шо ся поминяе?!взяв би ся за хабарникив,бо вже занадто!

0
008

так он тоже с бандеровцев?

Читайте також