Закарпатець Сергій Романюк виборов дві "бронзи" на Чемпіонаті Світу з лижних перегонів та біатлону

4
0

Чемпіонаті світу з лижних перегонів та біатлону серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та порушеннями зору проходив в шведському місті Естерсунд з 21 до 29 січня 2023 року.

Як повідомляє "Суспільне Ужгород", Сергій Романюк подолав дистанції 7,5 та 10 кілометрів у класі стоячи на біатлонних гонок та зумів вибороти дві бронзові медалі Чемпіонату Світу у біатлонному спринті біатлонний і десятка біатлон.

Романюк — спортсмен паралімпійської збірної України. Він живе в селі Чорна Тиса Рахівського району. У чоловіка ампутована рука.

"Упав на станок, такий, що на ньому дошки шліфують. Тато цим займався. Мене відвезли в лікарню і з руки тоді нічого не залишилося, було три маленькі шматки, бо рука в ножі попала й там перемололо", — каже закарпатець.

Лижними гонками та біатлоном закарпатець займається з 13-ти років. За час, коли він займається спортом, а це 14 років, Сергій має близько 100 медалей. Зокрема закарпатець брав участь Параолімпійських іграх у 2018 році, у чемпіонатах світу у 2017-2019 роках.

За словами Сергія Романюка, тренується 20 днів у місяць - кожен день по два тренування. Сергій Романюк наразі готується до чемпіонату України з лижних перегонів та біатлону, який розпочнеться 16 лютого.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також