Закарпатець та хмельничанин з нелегалів "перекваліфікувались" на ухилянтів: Їм загрожує 9 років в'язниці

18
0

Ще в січні минулого року зловмисники отримали 2 роки умовного терміну за переправлення нелегалів, проте продовжили свій "бізнес" перекваліфікувавшись на ухилянтів.

В пресслужбі Закарпатської обласної прокуратури розповідають, що мешканець Хмельницького та закарпатець до повномасштабного вторгнення рф в займалися організацією незаконного перетину кордону для іноземних мігрантів.

Проте, в 2022 році зловмисники налагодили механізм переправлення до ЄС чоловіків, виїзд яким заборонено у зв’язку із воєнним станом. «Клієнтів» доставляли до прикордонних територій для подальшого переходу поза межами офіційних пунктів пропуску. Вартість протиправних послуг становила 2500 доларів США.

Чоловіків викрили разом з клієнтами затримали в Хусті цьогоріч у січні. Вони організували перевезення з Тячева до місцевості неподалік кордону з Угорщиною.


Відтак, прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо двох чоловіків за фактом незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України). Щодо перевізника матеріали виділені в окреме кримінальне провадження.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також