Закарпатець "відмив" на шкільних вікнах понад 400 тисяч

12
20

В Закарпатській області податківці викрили директора приватного підприємства, який завищив на понад 400 тисяч гривень витрати на придбання вікон для шкіл від їх ринкової вартості у постачальників.

Заміна дерев’яних вікон на металопластикові здійснювалася відповідно до укладених договорів на виконання робіт з капітального ремонту приміщень загальноосвітніх шкіл одного з районів Закарпатської області. Вартість замовлення складала 2,6 млн. грн.

По завершенню роботи підприємець оформив та підписав акти виконаних підрядних робіт. Однак загальна сума витрат при цьому на 426,3 тис. грн. перевищувала вартість придбаних віконних конструкцій від постачальників.

Сфальсифіковані акти він передав до відділу освіти районної державної адміністрації. На їх підставі на рахунок приватного підприємства було перераховано 2,6 млн. грн.

Отримані надлишкові кошти у розмірі 426,3 тис. грн. злочинець зняв готівкою та використав на власні потреби.

За фактом заволодіння бюджетними коштами порушено кримінальну справу за ч.4 ст.191, ч.2 ст.366, ч.2 ст.209 КК України. Вживаються заходи для відшкодування завданих державі збитків, повідомила.

Коментарі

І
ІВАН

Доброго дня! Напишіть, що за компанія? цікаво. А то так може кожен видумати історію. Дякую за інфо.

П
Пітьо

А можливо замість вказаних в Договорі дорогих якісних вікон встановлював дешевші, менш якісні. А гроші взяв за якісні. Хіба це не обман споживача ?

П
Пітьо

Якщо я правильно зрозумів, то договір був укладений на суму 2,6 млн.грн (вікна + робота по їх заміні). В договорі була вказана НЕ ДІЙСНА ціна вікон (приписка, обман). Після закінчення робіт вказана сума - 2,6 млн. грн. була ОТРИМАНА виконавцем. Пізніше зьясувалося, що він ОБМАНУВ споживача, продавши вікна по незаконно завищеній ціні. За роботу він отримав гроші повністю. Це таке, якби вам в магазині отриманий по накладній хліб продавали не по офіційно затвердженій ціні, а знявши з полички цінник брали з вас гроші які заманеться продавцю. При цьому продавець отримае фіксовану зарплатню. І обманює вас на ціні хліба. А в цьому випадку це було з вікнами. Я правильно зрозумів ?

Г
гуцул

мужик не зробив откат чиновничкам з віділу освіти ,а вони откати дуже люблят...

К
Катя

ну да... як на нашу ДЕРЖАВУ то все по собівартості, а як людям від неї- то космічні націнки.... правильно... от так і живемо!!!!на людях заробляють, а самим заробити не дають...

РМ
Редакція Мукачево.net

Дарма ви чіпляєтесь до слів. Відмив - взято у лапки, і є метафорою у даному випадку, бо йдеться про вікна. За асоціацією - мити вікна. Це питання стилістики заголовків.

Ф
Фрідріх

2,6 млн грн це скільки шкіл повинно було бути ? А чому не поцікавлятся про Мікро коли вони продали для всіх лікарнь та поліклінік? та не давно центральна бібліотека 1 поверх ! хочя по бібліотеці були вигідніші для податко платників пропозиції!

Ф
Фрідріх

"У теорії, під терміном «відмивання грошей» маються на увазі методи і процедури, що дозволяють отримані в результаті незаконної діяльності кошти переводити в інші активи для приховування їх справжнього походження, справжніх власників або інших аспектів, які могли б свідчити про порушення законодавства. Іншими словами, «відмивання грошей» - це легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом. " шановний м.нет поцікавтесь спочятку що значить відмивання грошей. в мукачеві багато закладів які відмивають або вімивали гроші

Р
Роман

Доречі. У суті питання може розібратися тільки суд. Функції прокуратури зводяться до надання звинувачувальних фактів на основі яких суд може робити висновки. А суд у нас нажаль...

Р
Роман

Процитуйте дані статті будь-ласка

Р
Роман

191, 306, 209 статі кримінального кодексу?

РМ
Редакція Мукачево.net

У даному випадку у суті може розібратися суд або прокуратура, бо податкова як орган державної влади вже зафіксувало ці дії як правопорушення. І саме про це ми і повідомили.

Р
Роман

Спасибі. А то получається тиражуєте абзаци новин без фактичного розуміння суті)))

РМ
Редакція Мукачево.net

Ну ми і спробуємо уточнити. Про це і була мова.

Р
Роман

Часи важкі...Можливо сам подамся в бізнес. Поясніть мені схему "відмив"...собівартість + прибуток= вартість послуг. 16 відсотків рентабельність? Йому монумент треба ставити за такий низький... Завищив витрати для податкової??? При чому тут відмив? Максимум спробував сховати від держави 426*20% (це якщо ви продовжите ідею )

Р
Роман

Поставили новину - уточнюйте. Я не правий?

РМ
Редакція Мукачево.net

Це слід уточнювати у податковій. Треба буде поставити запитання під час чату з кимось із керівництва ДПА у Закарпатській області

Р
Роман

2,6 млн виручка, 426 тисяч прибуток, 16 відсотків рентабельність...зрівняйте з націнкою 100 відсотків в торгівлі...не про те пишете

Р
Роман

Хто організовував тендер? погоджував вартість? підписував акти? тут корінь

Р
Роман

"Заміна дерев’яних вікон на металопластикові здійснювалася відповідно до укладених договорів на виконання робіт з капітального ремонту приміщень"..."По завершенню роботи підприємець оформив та підписав акти виконаних підрядних робіт. Однак загальна сума витрат при цьому на 426,3 тис. грн. перевищувала вартість придбаних віконних конструкцій від постачальників"...Де корупція???? Підприємець виконав роботи і отримав прибуток, акти він сам не підписав, акти дійсні за підписом двох сторін. По вашій логіці підприємець мав зрівняти собівартість матеріалів+витрати найманої праці+податки з отриманою сумою за роботи??? Тобто працювати задарма???

Читайте також