Закарпатець вимагав 2000 гривень за швидке отримання довідки з архіву

9
2

Співробітниками Управління протидії злочинам в сфері економіки УМВС України в Закарпатськійц області задокументовано отримання неправомірної вигоди відповідальним працівником Державного архіву Закарпатської області.

В місті Берегово 26 червня співробітниками УМВС  в службовому кабінеті адміністративної будівлі філії Державного архіву Закарпатської області задокументовано факт отримання неправомірної вигоди в розмірі 2000 гривень державним службовцем дев’ятого рангу. Чиновник вимагав грошову винагороду за сприяння в прискоренні оформлення архівних довідок про народження родичів, які проживали на території Закарпатської області до 1945 року. Вказані довідки, в подальшому використовуються для оформлення громадянства Угорщини.

Слідчим управлінням УМВС відомості внесені до ЄРДР за  ч. 3 статті  369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна. На даний час  вирішується питання обрання  міри запобіжного заходу.

Нагадуємо, що при Управління протидії злочинам у сфері економіки УМВС України в Закарпатській області започатковано «гарячу лінію» для повідомлень громадян про злочини в сфері економіки. Якщо від вас вимагають хабар слід телефонувати за номером: 067 2000 102, або 102 черговому міліції, повідомляє СЗГ УМВС України в закарпатській області

Коментарі

ЗБ
з БЕРЕГОВА

У БЕРЕГОВІ, хто не платить, той чекає п*ять тижнів,тиждень везуть в Уєгород і чотири тижні чекають на відповідь. Всіх би так пов*язати від начальника до піжлеглих. Від гол.лікаря до санітарки. бо уже і пукнути неможна в медхакладах Берегівщини без грошей.Туалети закртиті на замок, треба вклонитись санітарці в поліклініці, щоб відкрила. А самі сидять і чекають, коли їх хтось попросить завести до лікаря без черги ,звичайно за гроші.Твкі собі *ЦАБЕ* А що робиться в ОВІРІ,- штучні черги, а як без черги то за 1500-2000 гр.паспорт. А ви лише подивіть, хто там робить, А вони пройшли люстрацію? Вони ж всі бувши пограничники- звільнені з оргаів за взятки. Хаща з РИГІВ, ГУСАК звільнений за контрабанду сигарет, СИНИЦЯ з Вілка звільнений за колядування грошей з пасажирів, А заявив керівництву, коли його взяли, що то його гроші на покупку автомобіля- це по сто. двісті і 500 форинтів,повний пакет. І такі людей кинули на таку роботу. Там ніколи не буде порядок. А ви кажете прозорі вікна і двері-

Й
Йосип

а у нас у Берегові у всіх архівах така картина.Звичка брати!

Читайте також