Закарпатка Андрея Бочкор виступила у Європарламенті проти українського закону про освіту (ФОТО)

6
17

Депутат Європарламенту від угорської партії “Фідес”, закарпатка Андреа Бочкор 11 вересня виступила на пленарному засіданні у Страсбурзі. Про це повідомляє прес-служба депутата.

У своєму виступі вона піддала критиці освітнього закону України, прийнятий Верховною Ради України 5 вересня 2017 року, як такий, що шкодить національним меншинам.

Андреа Бочкор звернулася до Європейської комісії і голови Європарламенту, аби ті підтримали угорську меншину в Україні у боротьбі за свої права та вплинули на Президента України, аби той не підписував закон "Про освіту", оскільки останній може негативно позначитися на майбутнє представників національних меншин в Україні. Євродепутат зауважила, що стаття 7 закону практично ліквідує навчання рідною мовою у 120 румунських, 100 угорських, 5 польсько-мовних шкіл, що наразі діють в Україні.

За словами Андреї Бочкор, український закон "Про освіту" суперечить положенням Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Адже у статті 4 йдеться про захист прав громадян і меншин та недопущення дискримінації.


Тим часом, у Рівіса вирішили скасувати позачергову сесію облради щодо закону про освіту

Коментарі

І
Іван

Ага, мадярка буде від імені всіх закарпатців виступати. ЇЇ ніхто туди не уповноважував і не делегував. Клімкін їм правильнот сказав - нас не цікавить що ви там думають представники інших країн. Більше такого як було не буде, бо це призводить потім до війни і багатотисячних жертв.

Ф
Форт

Ось до чого призводить зоологічна русофобія.

М
Мукачівець

Чим більше читаю коменти тим більше розумію які українці неблагодарні і нацисти. То шо в наглу незвідая никого захватили Закарпаття то нич то нормально . Українці а вернути крим с донбасом слабо ? Чи ви лем херої тоді коли вам нико морду нибє ?! Ви до гойкаєтесь шо з україни лем київ ся лишить. Мені дуже інтересно ви усяде хочите командовати всіх учити і тд. А шо ви зробили за 26 років ? Де колхози де заводи де больниці де дороги ? Хочете з європою воювати ? )))) но но хотів би я на се побзерати )))) як повідтя вертати довги то обсеретесь бо ні уткі . А європа як санкціі улупить та ся пісрете усі нарас . І шибати бабло буне ні уткі . )))

ДД
до дови

твоя корпацька окрайина є то самой, шо даунецька наваросія

ДВ
До ва

Шановний(на) прочитайте трішечки про Карпатську Україну.

В
ва

до 1946р туй ни укрів ни мови украінськкоі нибуло

ДЖ
До жандпрьм

Я шось нич не зрозуміла што ти хотів сказати

ЕК
Едьо кольчинський

закон по освіту -СУПЕР,,, я б ще більше підтримував, як би був закон про місцеві діалекти та суржики,,,, бо у нас в Закапатті дуже много "суржа" ми не так говоримо і мислемо як в Україні

Т
Тьотя

Шо то всі коло мядярів кіпіш підняли ,а румуни ,словаки ,поляки і т інші меншини.Сьогодні на ай сітіві показували ,шо є такі села мадярські вопше Українського слова не знають про шо говорити ,і в Берегові висять в магазинах по дві таблички ,мадярська -Україська .На ратуші два прапори Український ,Венгерський .Вони не хочуть вчити укр.мову ,а таку біду роблять ,кіпиш підняли ,ану чи в других державах так робили наприклад Англія ,Німечина ,Франція.

Ж
Жандарь

Ко така ся Бочкор??Я ї не знаву а она говорить от імені всіх.Забрати в ниї український паспорт та й усі діла.Всяка блатота в Європарламент лізе.А простий народ най за таку маргу оддуваєся.

Ж
Жандарь

Ви не мудруйте дуже,бо наш Президент добре каже. Ліпше йдіть робіть та Неньку піднимайте,а не бунтуйте проти нашого Гетьмана.Бо часи тяжкі недобре глупим дітям гавкати поперек Нянькових слів.

W
www

Хто така ??? звідки вона ???? .. як туди потрапила ???... тупа корова!!!... за самозванство - суд , тюрьма ! ... за антидержавну діяльність .

Ю
ю

шось мадяри нич не кажуть словакам - там кіть у магазині продавець заговорить по мадярськи, і кіть кось доложить - то на біржу-роботу глядати. Словаки шось можуть держати державницьку політику, а нам зась? Треба послідовно гнути це питання, без фанатизму. Треба одно - не знаєш державну мову, ніяка державна робота не має світити людині (удар ниже пояса тим, ко ненавидить укр.мову (так званим русскагаварящім)). І усьо. не знаєш мову - у поле, на дараба, з конями говорити.

М
Михайло

До Благого....Голова українців Угорщини Юрій Кравченко: "В Будапешті до української школи записався один учень" http://www.mukachevo.net/ua/news/view/240810

М
Михайло

До Благого ...Шановний ,сайт вже писав що в Угорщині є Українська школа у Будапешті з 1 учнем ,ніхто Українську вчити не хоче навіть Українці!Україна не має проблем інших ніж мова?Мало вам ворогів на сході?А тепер і вже на заході?Польша,Угорщина Румунія....Ви пхаєтесь доЄС але робити щось у відповідь не хочете,з такою політикою Україна приречена.

Б
Благий

Нехай цей Бочкур відзвітує Європарламенту, скільки українських шкіл на сьогодні функціонує і фінансується держбюджетами Угорщини,Румунії та Польщі, де наразі проживає і працює більше 3,5 млн. українців!!! Андрея,перш ніж озвучити це звернення,треба було прочитати статтю 20 Закону про мови.А для прем*єр-міністра Угорщини пана Орбана і нацменшин України,які так завзято чинять спротив вивченню української мови і літератури в їхніх школах,процитую крилатий вислів французького філософа Шарля Бернарда (1825-1913 р.р.); Людина,яка проживає в країні і не спілкується її мовою:- або гість; - або завойовник; - або несповна розуму.

КЖ
кум жолт

Дуже цікава для європейців позиція. ЛИШ БІДА ШО В ЗАЛІ МАЙЖЕ НІКОГО НИЄ.

Читайте також