Закарпатка покинула 2-місячне немовля в поліетиленовому пакеті на гойдалці

7
0

Не можна сказати, що практика підкидати малюків під чужі двері або залишати їх у транспортних засобах -- нова. У Львові навіть місцева влада запровадила з цього приводу своєрідні «скриньки для підкидьків», котрі діють при лікувальних закладах і куди матері-«зозулі» мають можливість анонімно віддавати своїх малят.

Таким чином львівські медики і тамтешні державні чиновники вже врятували не одне дитяче життя. Однак жінок, які не бажають виховувати своїх новонароджених дітей, аж ніяк не меншає. Як приклад, випадок, що стався днями на Тячівщині. 

Глибокої ночі жителька села Терново прокинулася від стуку в двері та дивних звуків, що линули знадвору. Щось розгледіти через вікно не вдалося, тому господиня вийшла на вулицю. На гойдалці, встановленій у дворі, лежав згорток у поліетиленовому пакеті. Жінка підійшла ближче і спробувала обережно розгорнути цей пакунок. На її здивування, у згортку щось заворушилося, а далі почувся характерний дитячий плач. Це було немовля, двомісячний хлопчик. Жінка, яка його народила, поклала поруч ще й одяг дитинки, пляшечку, харчування та інші необхідні речі, а також супровідну анонімну записку.

Наступного ранку люди, під чиї двері підкинули маля, подалися із своєю симпатичною «знахідкою» у відповідні інстанції. Дитятко помістили у медзаклад. А тим часом співробітники Тячівського райвідділу міліції, котрим надійшло повідомлення про підкидька, зайнялися пошуками його горе-матері. Невдовзі її таки «вирахували». Це, як виявилося, 20-річна жителька сусіднього з Терновим населеного пункту. Молода мати народила дитя в домашніх умовах. Маляті справді близько двох місяців. На спеціальному медичному обліку жінка не перебувала, дитину, звісно, належним чином також не зареєструвала. Оскільки молода мама неодружена, то не дала ради самотужки годувати своє маля, тому й відважилася на такий крок. Наразі за цим фактом ще проводиться перевірка. Вирішується подальша доля і дитини, і її матері.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також