Закарпатки представили край на святкуванні Дня Соборності у Києві

9
0

У День Соборності України в Києві було організовано урочисті заходи, концерти професійних і аматорських колективів та святковий ярмарок. На урочистості за участю Президента України Віктора Януковича у Національному палаці мистецтв «Україна» прибула делегація й від нашого регіону.

У програмі урочистого концерту провідними професійними колективами та індивідуальними виконавцями України виконувались танці, пісні, вірші на патріотичну тематику. Одночасно на головній площі столиці за ініціативи Міністерства культури та туризму України проходив масштабний концерт творчих колективів з усіх областей України та Автономної Республіки Крим. Кожен з них демонстрував народне мистецтво.

Долучився до святкування й творчий колектив з Ужгородського району, який представляв наш край на святкуванні Дня Соборності у Києві. Під керівництвом директора Ужгородського районного будинку культури Лесі Дубенко, дівчата з народного інструментального ансамблю «Рапсодія» цього разу порадували киян та гостей міста чудовими мелодіями (на фото).

У програмі виступу колективу були твори: «Тиха ніч» (колядка), «Закарпаття» (В.Короленко). А так як в нашій області компактно проживають угорці, то символічним привітом від них були такі музичні твори як «Угорський танець № 5» (Й. Брамс) та «Чардаш» (В. Монті). На завершення, після того, як Леся Дубенко закликала усіх на Майдані любити нашу Україну, як її любив Володимир Івасюк, прозвучала знаменита «Червона рута».

Свято пройшло, а мелодії закарпатського колективу справді допомогли поринути в атмосферу єдності, взаєморозуміння та взаємоповаги.

Віталій РАЦ, методист обласного організаційно-методичного центру культури, учасник концерту на Майдані

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також