Закарпатська бригада з'явилася на шпальтах The Wall Street Journal

12
0

Одне з найвпливовіших видань не тільки США, а й у всьому світі The Wall Street Journal написало статтю про 128 окрему гірсько-штурмову Закарпатську бригаду.

Кореспонденти WSJ зараз перебувають у зоні бойових дій у районі відповідальності «Закарпатського легіону». Їхня стаття називається «Збройні Сили України проходять курси навчання на Джавелінах від американських волонтерів» (Ukrainian Forces Get Crash Course on Javelin Missiles from U.S. Volunteers) і розповідає про американських інструкторів-волонтерів, котрі навчають наших бійців керувати протитанковими керованими ракетами Javelin та NLAW.

«Зброя, що постачається від США та інших західних союзників, зокрема ракети Javelin, відіграли важливу роль у тому, що українські сили змогли відбити масований наступ російської броньованої техніки, – пише видання. – А зараз в Україну надходять важчі системи озброєння, такі як 155-мм гаубиці.

Вашингтон і західні партнери починають надавати українським військам зброю стандарту НАТО, яка може нівелювати перевагу Росії в броні, артилерії та авіації».

Журналісти зустрілися з оператором Джавеліна, штурмовиком 128 бригади Олександром, котрий використовує цей протиракетний комплекс у боях.

«Без «Джавелінів» було б дуже важко зупинити ворога, – сказав Олександр. – Але тепер росіяни знають, що у нас є дуже ефективна зброя, і це стримує й деморалізує їх».

Нагадаємо, про Закарпатську бригаду також нещодавно писало британське видання United Kingdom Climbing.

Повний текст статті про Закарпатську бригаду The Wall Street Journal можете прочитати за посиланням ТУТ.


Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також