Закарпатська Феміда проти захисників Народної (ФОТО)

15
0

В суботу проти громадських активістів та журналістів, котрі виступили на захист площі Народної виступили міліціонери та судові виконавці. Нині ж вони передали естафету судовій владі.

Так, сьогодні мав відбутися розгляд справи закарпатського журналіста Олега Диби, але його перенесли на 16 жовтня.

Завтра, 9 жовтня,  на 13 годину в Ужгородському міськрайонному суді засідання призначили одразу двом "свободівцям" - Томашу Лелекачу  і Сергію Білею. Більше того їх справи двох  розглядатиме сам голова суду Домініцький В.В.  А Томаш Лелекач, до слова, виступає очільником Ужгородської міськорганізації "Свободи.

О  14.00  9 жовтня також відбудеться розгляд справи Романа Сарканича.

Водночас розглядатимуть позов будинкоуправління Закарпатської ОДА та компанії-забудовника площі Народної проти активістів Олександра Волосянського, Юлії Дуб, Наталії Волошин, Віталія Грегора та Олега Диби, яким ухвалою суду було раніше заборонено перешкоджати роботам на площі Народній.

10 жовтня о 08.45 відбудеться аналогічне засідання по справі Олександра Волосянського та трохи раніше, о 08:30, - по справі Віталія Грегора. Того ж дня о 14:45 розглянуть справу Томаша Томаша. 

Всім затриманим у суботу інкримінують злісну непокору міліції, а іншим п’ятьом фігурантам ще й хочуть приписати відшкодування збитків. Адже до матеріалів суду, які їм надіслали, прикріплені також і фото  тих самих злощасних кілків з площі Народної.

Правозахисник Віталій Грегор, тим не менше, стверджує, що в матеріалах суду допущено ряд помилок, але пріоритетом зараз є підготовка зустрічниого позову до ФГ "Перепілка" про припинення незаконних робіт на площі. 

Мукачево.net

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також