Закарпатська "Говерла" підсумувала першу половину сезону 2012/2013

9
0

Досить неоднозначною вийшла перша половина сезону 2012/2013 для ужгородської «Говерли».

Після завершального поєдинку цього року ужгородці з 11 очками в активі посідають передостаннє 15 місце, позаду з 3 балами лише запорізький «Металург», який здається вже втратив шанси на збереження прописки в вищій лізі. Все ж у «Говерли» залишаються шанси на збереження прописки, хоч найближчий суперник – львівські «Карпати» віддалився від нас на 8 очок.

Правда, в останніх незрозуміла ситуація з рішенням Лозанського суду, який грозиться за чутками зняти з «Карпат» та «Металіста» по-дев’ять очок. Правда, постійно рішення з Лозанни чомусь переноситься з місяця на місяць, залишаючи в невизначеності як клуби так і всю футбольну громадськість.

Але все ж свою долю клуби мають вершити самі, не сподіваючись на подібні негативні фактори вітчизняного футболу.

Якщо вдатися до статистики, то впродовж першої частини ужгородці 18 разів вражали ворота суперників в рамках чемпіонату (11 – голів забили вдома, 7 – на виїзді), а у власні пропустили 39 голів (16 – вдома, 23 – на виїзді). Дивує інше, найкращим голеодором у складі «Говерли» став опорний півзахисник – Мірко Райчевіч!!! На ліку чорногорця – 4 голи. По-три м’ячі провели нападники Міщенко та Ле Таллек, два забив Одонокор, по-одному Лопез, Балафас, Малішич, Мелікян, Косирін та Трухін. Один гол у сітку власних воріт забив Єлісєєв. Якщо розприділити співвідношення забитих голів по ігрових ланках, то 7 м’ячів забили футболісти лінії атаки, 9 – півзахисники, 2 м’ячі – захисники.

Найбільше хвилин на полі в складі «Говерли» провів лівий півзахисник Дмитро Трухін – 1582 хвилини (18 матчів), друге місце посів Боян Малішич – 1387 хв (16 матчів), на третьому – Мірко Райчевіч – 1347 хв (15 матчів).

Якщо брати до уваги весь ігровий час, то виходить, що раз на 90 хвилин ужгородці забивало по-голу, а кожні 42 хвилини пропускали по-одному м’ячу.

Слід відмітити, що ця частина чемпіонату пройшла з гучними суддівськими скандалами. «Говерла» мінімум у трьох матчах потерпала від неправильних рішень арбітрів – у домашньому матчі з «Зорею» (арбітр – Віталій Романов), та виїзних поєдинках з «Іллічівцем» (арбітр – Євген Арановський) та «Волинню» (арбітр – Сергій Даньковський). Дійшло, навіть до того, що віце-президент "Говерли" Олександр Шуфрич погрожував зняттям команди з чемпіонату.

Загалом, матчі за участю «Говерли» обслуговували 15-ро арбітрів, по-двічі на поле нашу команду виводили Юрій Грисьо (3-й та 8-й тури), Сергій Бойко (6-й та 16-й тури) та Олександр Дердо (12-й та 18-й тури).

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також