Закарпатська міліція взялась за комп'ютерних "піратів"

4
7

Протягом квітня закарпатські правоохоронці провели на території області комплекс цільових оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Пірати» щодо виявлення фактів незаконного використання або розповсюдження аудіо-візуальних творів і комп’ютерних програм за допомогою телекомунікаційних мереж та всесвітньої мережі Інтернет.

В результаті спецоперації за ознаками ст.176 Кримінального кодексу України (порушення авторського права і суміжних прав) задокументовано шість фактів щодо розповсюдження контрафактної продукції, що завдало збитків правовласникам на загальну суму майже 450 тисяч гривень.

 На час проведення спеціальних заходів з виявлення злочинів у сфері охорони авторських та суміжних прав в обласному управлінні міліції та підпорядкованих їй територіальних підрозділах було створено робочі групи, до складу яких входили працівники сектору по боротьбі з кіберзлочинністю, управління державної служби по боротьбі з економічною злочинністю та досудового слідства.

 - Вилучена контрафактна продукція направлена на дослідження в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС. Наразі вирішується питання про пред’явлення підозр у скоєнні злочинів,  за чим послідує направлення матеріалів до суду, – підсумовує результати спецоперації «Пірати» начальник сектору по боротьбі з кіберзлочинністю УМВС капітан міліції Любомир Цьока.

Коментарі

Ч
Читач

Смішно звучить:D " Закарпатська міліція взялась за комп'ютерних "піратів" " Думаю, що більшість "закарпатських мілічіштів" не знають мишку нормально держати:)

M
Mulidran

приходіть до мене, у мну на компі піратського софту на пару штук зелених))

ДМ
Др. Мальтус

"В результаті спецоперації задокументовано шість фактів щодо розповсюдження контрафактної продукції, що завдало збитків правовласникам на загальну суму майже 450 тисяч гривень" Я так розумію, ловили тих, хто розповсюджує кіно та музику через обмінники? А чому б заодно вже не ловити й тих, хто це качає (тобто, практично всіх користувачів мережі)? Адже скупка "краденого" такий самий злочин, як і крадіжка? І як вирахувано суму збитків? Хотілося б деталей цієї операції "Копірастія на марші"

М
мукачівець

А до тепер чим займалися? Чи у них місячні почалися і треба зробити вигляд, що працюють.

О
Олександр

Ви закривайте спочатку гральні зали в Мукачево, а потом хуйньов будете заниматися...

П
патріот

А почати треба з міліцейських компютерів...

D
dyr

І багато взяли з комп'ютерних піратів?

Читайте також