Закарпатська митниця офіційно пояснила причину протестів на КПП "Тиса"

3
15

Причиною називають не бажання протестувальників дотримуватися закону України «Митного кодексу України».

У митниці пояснюють, що ситуація на митному посту «Тиса» спровокована громадянами, які відмовилися виконувати законні вимоги посадових осіб на митниці, щодо декларування товарів та їх пред’явлення для здійснення митного контролю.

Стосується це тих людей, які при ввезені через автомобільні пункти пропуску товарів вартістю до 500 євро та вагою до 50 кілограм мають виконувати одночасно дві умови, а саме: особа має бути відсутня в Україні понад 24 годин та особа в'їжджає в країну не частіше одного разу протягом 72 годин. Адже саме такі правила передбаченні у Законі України №2245-8 яким встановлено вимоги для громадян щодо оподаткування ПДВ та ст. 374 Митного кодексу України, що регламентує сплату ввізного мита.

Наразі митники здійснюють оформлення рішень про відмову у пропуску на митну територію України товарів, щодо яких громадяни відмовляються пред'явити для митного контролю, а також спрямовані на перевірку автентичності документів поданих як підставу для ввезення товарів із звільненням від оподаткування на підставах встановлених Митним та Податковим кодексами.

Коментарі

ДВ
до Василя

Василю, ти і сам тупиш і другим пояснюєш як дебілам, а людям любиться! якщо ти хочеш ЛЕГАЛЬНо, як підприємець або фірма ввести товар ( і заплативши за ного налоги) то ввози хоть 5 раз на динь, нико тобі нич не пувіть. а вот якщо ти хочеш вввдести до 500 евро ДЛЯ ОСОБИСТОГО КОРИСТУВАННЯ і не заплатити налогів, то уже маєш соблюдати правила -"до 500 євро та вагою до 50 кілограм мають виконувати одночасно дві умови, а саме: особа має бути відсутня в Україні понад 24 годин та особа в'їжджає в країну не частіше одного разу протягом 72 годин." п.здабол ти ваську, так тобі і треба шо тя піджака еб.уть!

B
Bee

Doloj Rashku! Dajosh bez granits ot Lisabona do Vladivostoka!

З
ЗЕбил

Ну да, АЛЕНЬ кацацапский, теперь "бандеровская" власть.

М
Михаил

Люди хотят заработать, на Закарпатье заработать невозможно, вот люди и зарабатывают малой коммерцией. У нас это было всегда, правда при бандеровской власти это приняло катастрофические размеры!

A
Aaa

Jesli vam eto ne nravitsja - uberite granicu na pereval. Doloj Ukrajinu!

П
Петя

Вася,красавчик!Нич і не добавиш

В
Валера

Василю, Ви правий на100%. Таким методом вони змушують усіх переходити на їхню систему і платити.

В
Василий

Видно, что люди не владеют ситуацией. И пишут тут всякую чушь: типа выбрали власть, чтоб не брала взяткти, а сами хотят жить с коррупцией. Ничего я объясню и вы поймете, что ситуация с точностью до наоборот от того как вы написали)) Чтобы привезти товар и не нарушить закон, нужно ездить не чаще, чем раз в три сутки и при этом при каждой поездке пробыть на территории другой страны не меньше суток, ну естественно товара можно брать не больше определенной стоимости и веса на каждого человека. Так вот соблюдая все эти условия давать взятки не нужно и именно так люди возящие товар и делают. Но наша таможня пропускает только тех кто ездит каждый день и сразу возвращается (нарушает закон) при этом давая по 180 баксов взятки с буса, а тех кто соблюдает закон она ставит на сторону и маринует. А в средствах массовой информации публикуют, что люди до этого соблюдали закон, а теперь в друг отказываются, вот так внезапно после дождичка в четверг решили не соблюдать. Можете не благодарить))

Т
Трудящий

Там всі люди мали по закону 24/72,то точно просто від них вимагають хабара,за що якщо ????якщо по закону ,то по закону. І не пишіть будь ласка всяку херню ,якщо не зняєте.

Д
Дід

Очевидне-неймовірне !!! Митники-хабарники на ОКПП "Тиса" раптом стали законослухняними.Ще вчора міряли кроками італійські буси і називали суму в ойро за метр довжини буса.Метр буса цінили в 100-150 ойро і більше. А сьогодні протягують митну декларацію.Цікаво,до чого це ?

В
Ватсон

Холмс - ви праві на 100%. Держава повинна мати право на застосування сили. Інакше, бикота гуканська буде розмножуватися в геометричній прогресії.

Х
Холмс

Здається ситуація проста - виконуй вимогу закону. Всі хотять жити за законом, не всі готові його виконувати. Роздуми про поганий чи добрий закон не потрібні. Закон поганий він чи добрий повинен виконуватись. Якщо суспільство не влаштовує закон, є правові механізми для його зміни. Гарна звичка мітингувати, блокувати, перекривати - повинна жорстко та рішуче зупинятись з боку правоохоронних органів. ГУНП, ви чекаєте особливого запрошення для иклгання своїх безпосередніх функцій? Приїхали, задокументували, в машини особливо буйних і далі відповідно закону, притягнення до відповідальності за перекриття державного кордону, автомагістралей державного сполучення, перешкоджання роботі митниці.

РГ
Робин гуд

Уй**бки щоб вас на старості так єбали як ви людей тепер на таможні! суки прострілені на голову.

В
Валера

Всі люди мають 24/72. Просто пан Пересоляк ніяк не може нажратися тих грошей. От і дає такі вказівки митникам. Для них не існує закону. Бо хоче, щоб усі ходили на програму до нього.

Г
Гоша

Обисьте поздихали уси изсвойов таможньов

Читайте також