Закарпатська митниця повідомила скільки автівок вже розмитнено за повною процедурою

5
1

За 11 днів «повного розмитнення» через Закарпатську митницю ввезли автівок на понад 3 млн грн митних зборів.

Як повідомили в пресслужбі Закарпатської митниці, з 1 по 11 липня було оформлено 59 одиниць авто зі сплатою митних платежів, придбаних громадянами за кордоном. Відтак, до Держбюджету України скеровано 3,4 млн грн.

Нагадаємо, що з 1 липня в Україні скасовано пільги на розмитнення автівок в період воєнного стану. Відтак громадяни можуть ввозити автівки за Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо перегляду окремих пільг з оподаткування».

Відповідно до правил, імпорт товарів, що ввозиться фізичними особами-підприємцями та юридичними особами незалежно від системи оподаткування, знову обкладається ввізним митом.

А «спрощенці» І-ІІІ групи, які не є платниками ПДВ, знову мають ввозити товари зі сплатою податку на додану вартість. Ці платежі повернули і на імпорт окремих транспортних засобів, котрі до цього ввозились громадянами на пільгових умовах.

Раніше Mukachevo.net розповідало, які автівки найчастіше завозили українці за "нульовим" розмитненням через Закарпатську митницю.

Також назвали вартість найдорожчої автівки, яку за "нульовим" тарифом розмитнили на Закарпатті.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Ц
Ціґань

за ті же 11 днів при відсутності розмитнення було ввезено 5 900 автівок. тупі чиновники думали, што чилядь и за гроші буде дале потоком гнати та нести паскуде гроші

Читайте також