Закарпатська обласна філармонія вкрилася тріщинами (ВІДЕО)

3
1

Окраса Ужгорода тепер вражає не своїм витонченим стилем, а обшарпаними стінами і подертими вікнами. Час таки залишив свої відбитки, а от чи залишить влада в такому стані історичну пам’ятку Закарпаття?

З 1904 року будівля колишньої синагоги, а сьогодні обласної філармонії прикрашає Ужгород. Під час Другої Світової війни колишня синагога зазнала руйнації, її реставрували у сорокові роки, й вже десятки років саме тут культурний осередок краю. На жаль, час дає про себе знати, й в останні роки на фасаді будівлі з’явилися тріщини. Про відновлення будівлі відповідальні за неї представники обласної ради подбали ще влітку 2011 року, коли виготовили проектно-кошторисну документацію на реставраційні роботи даху та фасаду, на жаль, тоді кошти так і не вдалося виділити.

Та цьогоріч, каже директор філармонії, прогрес уже є. Проектно-кошторисна документація вже пройшла державну реєстрацію. Тому залишилось дочекатись першої суми в розмірі 500 тисяч. Депутат міської ради Віктор Щадей каже: дуже добре , що обласні депутати перейнялися долею будівлі, та обурює його те, що міській раді все-таки вдалося зіпсувати добрі наміри. За словами Віктора Щадея, вже незабаром біля філармонії розмістять новий маф.

Жителів міста така ситуація теж турбує, кажуть, міським самоврядуванцям краще зайнятись облагородженням фасадів історичних будівель, адже подекуди штукатурка відвалюється, стіни тріскають, а ляльковий театр вже став здобиччю вуличних художників. Наразі філармонія чекає ремонту, також на сесії обласної ради депутати звернулись до президента з проханням до річниці Ужгорода виділити на розвиток міста кошти, на які й збираються відновлювати фасади.

Коментарі

К
кровосісь

Щось Щадей дуже злий на Погорелова.Напевно просто Горелий не давав йому з свого корита сьорбати.

Читайте також